Digidexo.com

Hvor lang tid tar Staph live på overflater?

Hvor lang tid tar Staph live på overflater?

Hva er en Staph infeksjon?

En staph infeksjon er en opphopning av stafylokokkbakterier. Staph bakterier kan finnes i nese og på hud hos friske individer, men når staph kommer inn i blodet gjennom åpne sår eller kutt i huden, eller gjennom urinveiene, staph infeksjoner kan være farlig. Staph infiserer kan vanligvis behandles med antibiotika, men i noen tilfeller kan personer med svekket immunforsvar bli innlagt på sykehus og kunne dø.

Hvor lang tid tar Staph live på overflater?

Staphylococcus-bakterier kan overføres til nesten hvilken som helst overflate som er berørt. For eksempel, hvis en person bruker et håndkle på ansiktet hans, og det er staph bakterier i nesen, det vil trolig være staph bakterier på håndkleet. Staph bakterier vil leve for så lite som et par timer, og så lenge måneder på en overflate som har blitt forurenset. Porøse overflater, som svamper eller håndklær, båtplass flere staph bakterier for en lengre tidsperiode enn et flatt, hardt underlag som en benkeplate. Overflater som ikke rengjøres regelmessig er perfekte oppvekststeder for bakterier som staph.

Måter å hindre Staph infeksjoner

Staph infeksjoner kan forebygges ved å ikke berøre overflater som kan være infisert med staph. Unngå å bruke offentlige dusjer uten flip-flops hvis du har et kutt eller åpne sår på føttene. Unngå å bruke håndkle eller dele håndklær med noen hvis du har noen kutt på kroppen din. Holde noen sår, kutt eller sår rene ved å holde dem dekket. Ikke bare vil dette hjelpe din kutt leges raskere og holde ut bakterier, men det vil holde en staph infeksjon sprer seg fra såret til noen andre. Desinfiser alle overflater i hjemmet ditt med antibakteriell spray eller våtservietter, og kaste ut renhold og kjøkken svamper etter én måned.