Digidexo.com

Hvordan Test for Hyperaldosteronisme

Hvordan Test for Hyperaldosteronisme


Hyperaldosteronisme er en sykdom i det endokrine systemet som har en negativ innvirkning på blodtrykket. Sykdommen er karakterisert ved forhøyede nivåer av aldosteron, hormonet er ansvarlig for regulering av nivåer av natrium og kalium blod. Dette betyr at salt og kalium beholdes i kroppen i usikre mengder, noe som resulterer i forhøyet blodtrykk eller, mer spesifikt, hypertensjon. Hvis du tror du kan bli berørt av denne lidelsen, bør du lære hvordan du kan teste for hyperaldosteronisme.

Hvordan Test for Hyperaldosteronisme

Lær hvordan å teste for Hyperaldosteronisme

En hyperaldosteronisme kan være primær eller sekundær, avhengig av årsaken til overskytende teronproduksjon. For eksempel er primær hyperaldosteronisme forårsaket av en adenom (tumor) av binyrene. Sekundær hyperaldosteronisme kan være forårsaket av overflødig frigjøring av renin fra nyrene. Renin er et enzym som stimulerer aldosteron-produksjon.

symptomene av hyperaldosteronisme kan etterligne de av andre sykdommer, så som diabetes. Vanlige symptomer er hyppig vannlating, sterk tørste og tretthet. Imidlertid vil noen pasienter ikke viser noen andre enn forhøyet blodtrykk symptomer.

Vær forberedt på å slutte å ta noen blodtrykket medisiner du kan ha blitt foreskrevet hvis legen din slik ordre. Grunnen til dette er at enkelte medisiner kan påvirke resultatene som du tester for hyperaldosteronisme.

Forvent å ha blod-og urinprøver til skjermen for hyperaldosteronisme ved å måle aldosteron nivåer, eller kaliumnivå. Renin sekresjon kan også bli kontrollert, noe som krever at du først legge seg flat for 30 minutter. Disse testene vil bidra til å bekrefte en diagnose av hyperaldosteronisme og bidra til å avgjøre om det er et tilfelle av primær eller sekundær hyperaldosteronisme.

En CT scan (CT scan) kan bestilles hvis en svulst er mistenkt. Hvis det er en svulst, kan det tyde hyperaldosteronisme.

Forbered deg på flere imaging tester, inkludert en MRI, for å sjekke for svulster i binyrene.

Hint

  • Hyperaldosteronisme er også kjent som Conn syndrom.
  • Om 60 til 70 prosent av alle tilfellene skyldes primær hyperaldosteronisme følge svulster som ligger innenfor binyrene regionen.
  • Det er ingen kjent måte å hindre hyperaldosteronisme.
  • Hyperaldosteronisme er mer vanlig hos kvinner. Imidlertid kan dette være på grunn av bruken av orale prevensjonsmidler, som også stimulerer overproduksjon av aldosteron.
  • Merk at i sjeldne tilfeller kan muskelsvakhet oppstå til poenget med midlertidig lammelse.
  • Høyt blodtrykk som følge av hyperaldosteronisme setter deg så mye risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag som har hjertesykdom.
  • Venstre ubehandlet, kan hyperaldosteronisme føre til nyreskader.