Digidexo.com

forstørra binyre er de farlig

Hvor farlig er en forstørret eller Fatty Liver?

Hvor farlig er en forstørret eller Fatty Liver?


En forstørret fettlever er et resultat av dårlig diett eller overdreven drikking. Alkohol- og fet mat kan ha samme virkning på leveren over tid. Disse livsstilsfaktorer kan føre til at leveren til å bli betent og forstørret i noen mennesker.

Fysiske effekter

Mange som har forstørret fatty leversykdom er asymptomatiske, betyr at de har ingen symptomer. Imidlertid vil noen mennesker med alvorlig fatty leversykdom utvikle problemer med gallestein. I tillegg noen mennesker kan også utvikle akne eller andre hudsykdommer fra for mange giftstoffer i blodet fordi leveren ikke fungerer normalt.

Betydning

Forstørret fettlever er ikke farlig i de tidlige stadier. Leveren er fantastisk fordi dette organet kan reparere seg selv når det gjøres endringer raskt.

Typer

Det er to forskjellige typer av forstørret fettleversykdom. Den vanligste typen er steatois, også kalt enkel fettlever. Denne type fettlever er et resultat av for mye fett i kosten. I de fleste tilfeller er denne type fettleversykdom ikke forårsaker skade på leveren.

En annen type fatty leversykdom er steatophepatitis. Denne typen fatty leversykdom er mer alvorlig, fordi leveren blir forstørret og betent. Over tid fibrøse vev former som kan føre til leverkreft eller cirrohosis.

Betraktninger

Fettlever tar tid å rette opp. Hva du trenger å gjøre er å opprettholde en sunn vekt. I tillegg kan det også være lurt å starte med anti-inflammatoriske matvarer i kostholdet ditt som laks, rå grønnsaker og sunt fett som omega tre fettsyrer.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner er å ha smerter i leveren kan dette være et tegn på alvorlig lever- eller galleblæresykdom. Fettlever kan bringe på gallestein forårsaker sterke smerter i den regionen.

Lungesykdommer av brannmenn

Brannmannskap har en økt risiko for å få lungesykdommer fordi de kan oppleve eksponering for kjemikalier, gasser, partikler og andre stoffer, ifølge International Association of Fire Fighters (IAFF).

Betraktninger

Eksponering for disse stoffene kan føre til både kortsiktige og langsiktige skader på lungene av en brannmann.

Akutte effekter

IAFF rapporterer at skadelige kjemikalier kan forårsake kortvarige akutte effekter som hypoxemia skyldes røyking innånding, en nedgang i samlet lungefunksjon, og en reduksjon i luftveisreaksjonsevne.

Kroniske effekter

De kroniske luftveis effekter av brannslokking er ennå ikke helt klart. Ifølge IAFF, har studier vist at innånding røyk kan føre til kronisk bronkitt og unormal lungefunksjon.

Asbest-relaterte sykdommer

Ifølge lungcancerfact.com, hvis brannmenn puster inn asbeststøv ved slukking av branner i eldre boliger som inneholder byggevarer laget av asbest, de kan være i faresonen for å utvikle lungesykdommer asbestose og mesothelioma.

Forebygging / løsning

Brannmenn kan beskytte seg mot lungesykdommer ved å ta baseline lungefunksjonstester, trening for å forstå hvilke miljøer er farlig, unngå å røyke sigaretter, og bruker den mest avanserte slukningsarbeid åndedrettsvern.

Tegn på en svak binyre System

Binyrene er små, omtrent på størrelse med en valnøtt, men den jobben de gjør i kroppen din er alt annet enn liten. Binyrene er ansvarlig for å produsere hormoner, inkludert kortisol, østrogen og testosteron, som er nødvendig for optimal helse. De har også frigjøre adrenalin i tider med umiddelbar stress eller fare, for eksempel når du kjører i frykt. Binyrene jobbe i metabolismen av karbohydrater og regulering av blodsukkeret. Hormoner skilles ut av binyrene har en stor effekt på hvordan din tenker og føler. En svak adrenal system kan føre til en rekke helseproblemer.

Svakhet og apati

Stress er en del av vår hverdag. Noen stressfaktorer kan være noe mindre, mens andre er alvorlige. Kroppen vår kan bli satt under psykisk stress fra urolige familieforhold eller forhold på jobben. Jobbkrav kan sette fysisk stress på oss. Skade og sykdom også understreke kroppen. I en farlig situasjon, binyrer at våre organer for å unnslippe. Siden hovedformålet av binyrene er å gi kroppen mulighet til å håndtere noen av disse stressfaktorene, vil en adrenal system som er redusert i funksjon alvorlig påvirke vår helse. En svekket adrenal system kan være indisert ved generell svakhet og apati. Andre symptomer kan være blodsukkerforstyrrelser, hodepine, hukommelsesproblemer, svimmelhet og mat cravings.

Addisons sykdom

Selv om det er sjelden, en alvorlig underaktiv cortex, som er den ytre del av binyrene, kan resultere i en tilstand kjent som Addisons sykdom. Indikasjoner på denne tilstanden er tretthet, svimmelhet, besvimelse, kvalme, tap av matlyst, humørsvingninger, en reduksjon i mengden av kroppshår og manglende evne til å håndtere stress. Ytterligere symptomer inkluderer en følelse av å være kald og en mørkere i huden rundt albuer, arr, knær, hud forkjølelse, munn og palme bretter.

Adrrenal Reduction

Mange tar kortison for sykdommer slik som astma og artritt. Dessverre er mange legemidler har bivirkninger, spesielt når det tas i løpet av en lang tidsperiode. Slik er tilfellet for de som tar kortison terapi, som binyrene vil krympe i størrelse. Blødninger, infeksjoner og svulster kan også forårsake problemer med binyrene.

Komplett binyresvikt

Dårlige vaner som røyking, alkoholmisbruk og narkotikamisbruk er kjent for å forårsake komplett binyresvikt. Tuberkulose og hypofysesykdom kan også forårsake binyresvikt.

Forslag til Sunn binyrene

For friske binyrene (samt gode generelle helse generelt), spise rikelig med frisk frukt og grønnsaker, særlig grønne bladgrønnsaker, dypt hav fisk, hvitløk og løk. Unngå fett, bearbeidet mat, sukker og sukkerholdige drikkevarer og stekt mat. Alkohol, koffein og tobakk er giftig for binyrene. Uavklart stresset bør behandles og løses, da dette langvarig sykdom kan alvorlig svekke binyrene system.

Problemer med forstørret lever

En forstørret lever kan være et tegn på at det er noe veldig alvorlig skjer med kroppen din. Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake en forstørret lever, og de fleste av dem kan være farlig. Leveren er et svært viktig organ som spiller en stor rolle i hvordan kroppen og andre organer operere. Hvis leveren blir syk og kan ikke fungere skikkelig, kan dette ha en snøballeffekt på andre systemer i kroppen.

Symptomer på en forstørret lever

Når leveren blir utvidet på grunn av sykdom eller annen medisinsk tilstand; det er symptomer. De mest vanlige symptomene føler seg trett, tap av matlyst, svakhet, ømhet i magen over området av leveren, mulig smerte, og til og med gulsott. Gulsott er gulfarging av hud og øyne. Når det hvite området i øynene kjent som sclera slår en gul fargetone, er dette en god indikasjon på at det er leveren problemer.

Problemer knyttet til en forstørret lever

Hepatomegali er forstørrelse av leveren. Det er flere grunner til at en lever skulle bli forstørret, med hepatitt å være en av de vanligste årsakene. Det er også en fettlever, en byll på leveren og polycystisk leversykdom, det vil si flere cyster. Alle disse kan føre til problemer for leveren og føre til at det blir forstørret. Leveren er ansvarlig for å lage galle, en gul eller grønnlig alkalisk-basert væske. Det lagres i galleblæren, og deretter utskilles i tynntarmen til å bryte ned fett. Når leveren er forstørret, gallegangene blir hindret og galle bygger seg opp i systemet. Denne oppbyggingen er det som forårsaker gulfarging av hud og øyne.

Flere problemer forbundet med forstørret lever

En forstørret lever kan indusere hepatitt. Dette er en form for hepatitt som er ikke-viral, men snarere er fra giftigheten av den ikke-fungerende, forstørret lever. Hvis leveren ikke virker på riktig måte på grunn av utvidelse, er kroppen i stand til å fordøye matvarer riktig; det er i stand til å absorbere næringsstoffer riktig, og kroppen din er i stand til å kvitte seg med giftstoffer som er nødvendig for å leve. Med en forstørret lever, er kroppen i stand til å forbrenne mat riktig. Det betyr å være på en spesiell diett for å hindre leveren fra å måtte jobbe for hardt.

Advarsler assosiert med en forstørret lever

Hindre ytterligere skade på leveren er viktig, spesielt hvis leveren har en sjanse til å helbrede. Alkohol er svært skadelig på leveren og det er svært viktig å stoppe enhver alkoholinntak inntil videre fra legen din. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar. Du kan være på et medikament som kan øke skaden, og legen din kan være nødvendig å enten endre medisinering eller ta deg ut av det helt. Leve som sunt som mulig er en måte å hjelpe leveren din, herunder å følge alle legens ordre.

Hensyn Hvis du mistenker Liver Trouble

Tegn og symptomer på lever problemer bør tas opp av en lege umiddelbart. Du bør aldri prøve å diagnostisere deg selv, eller unn deg selv. Jo før symptomene på en forstørret lever kan tas opp, kan jo tidligere behandlingen starte. Starte en behandlingsplan så snart som mulig med en forstørret lever er avgjørende. Det kan bety forskjellen mellom å utvikle en syk lever og muligens trenger en levertransplantasjon, eller å ha en full gjenoppretting.

Hva er årsakene til forstørret binyrene?

Binyrene er plassert på toppen av hver av nyrene, som mottar sin tilførsel av blod fra adrenal arterier. Binyrene hver har to strukturer som er forbundet med sentralnervesystemet. Disse kjertlene produserer hormoner som er viktig for kroppens funksjoner, som for eksempel sex og stresshormoner. Binyre insufficiencies ofte føre til at utvidelsen av binyrene og kan ha en rekke kilder.

Addisons sykdom og Forstørret binyrene

Addisons sykdom, også kalt primær adrenal insuffisiens, er en av sykdommer i det endokrine systemet. Det skjer fordi binyrene ikke kan produsere nok cortisole eller aldosteron på grunn av manglende enzymer. Dette endrer hastigheten av kjemiske reaksjoner. Kortisol hjelper binyrene fortsatt balansert, men hvis kortisol ikke er produsert på riktig måte, kan utvidelse eller hevelse i kjertler oppstå.

Amyloidose og Forstørret binyrene

Amyloidose oppstår når benmargceller som produserer antistoffer som er i stand til å bryte dem ned. Amyloidose er en sykdom som ofte involverer nyrene og påvirker helsen til binyrene. I amyloidose, er proteiner avsatt i organer og vev. Som de bygger opp, de hindrer normal funksjon av ulike deler av kroppen, forårsaker binyrene til å svelle eller bli forstørret.

Kronisk infeksjon og Forstørret binyrene

Kroniske infeksjoner, som bronkitt og lungebetennelse eller andre infeksjoner som kompromittere luftveiene, kan føre til at binyrene til å bli overarbeidet og trøtt, noe som kan gjøre dem forstørret eller hovne. Det er sjansen for langsiktige skader hvis en infeksjon går ubehandlet.

Cushings sykdom og Forstørret binyrene

Cushings sykdom er en sykdom som er forårsaket på grunn av høye nivåer av kortisol i kroppen. Dette er en hormonforstyrrelse som ofte relatert til de med type 2 diabetes. I noen tilfeller, Cushings kan forårsake noncancerous tumorer å utvikle seg på vevet i binyrene.

Feokromocytom

Feokromocytom er en type binyrene kreft hvor en svulst utvikler i binyrene fordi unormale celler overprodusere adrenalin og andre kjemikalier. Svulsten normalt begynner å vokse inne i binyrene i medulla, forårsaker binyrene å ekspandere i størrelse.

Polyendocrine Deficiency Syndrome

Det finnes to typer av syndromer, en forekommende hos barn og den andre hos unge voksne, preget av underactive kjertler og treg seksuell utvikling. Men i type 1, pasienter har også anemi, Candida, aktiv hepatitt og noen ganger håravfall. I den andre typen, også kalt Schmidt syndrom, diabetes og mangel på huden pigmentering eksisterer. Disse endokrine mangler ofte innebære en mangel på helsen binyrene.

Tuberkulose

Tuberkulose, også kalt TB, er en infeksjon som ødelegger en hel kjertel, inkludert cortex og medulla. TB er en bakterie som normalt påvirker lungene, men det kan også påvirke andre deler av kroppen. Ødeleggelsen av binyrene fra tuberkulose er ikke reversibel.

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, utvikler seg over mange år, og påvirker en rekke mennesker. Forstå hva ulike nivåer av blodtrykk bety kan hjelpe deg bedre holde deg på sporet med din helse.

Forståelse Blood Pressure

Ifølge Mayo Clinic, er blodtrykket beregnes av mengden blod hjertet pumper og mengden av motstand mot blodstrømmen i arteriene. Høyt blodtrykk er forårsaket av hjertet ditt pumper mer blod og blodårene dine innsnevring.

Systolisk

Blodtrykket er skrevet som to tall, systolisk og diastolisk (dvs. 120/80 mm Hg). Systolisk er den øverste nummeret og måler trykket i arteriene når hjertemuskelen kontrakter.

Diastolisk

Diastolisk er den nederste rekke, og måler trykket i arteriene mellom hvert slag av hjertet.

Sunt blodtrykk Levels

Normale blodtrykket er ansett for å være 120/80 eller lavere, i henhold til American Heart Association.

Farlige blodtrykk nivåer

The American Heart Association klassifiserer blodtrykk i flere kategorier etter "normal." Disse inkluderer Prehypertensjon nivåer, som er systolisk blodtrykk mellom 120 og 139 og diastolisk nivåer mellom 80 og 89; Stage 1 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk mellom 140 og 159 og diastolisk nivåer mellom 90 og 99; Stage 2 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk 160 og høyere og diastolisk nivåer 100 og høyere. De farligste blodtrykk nivåer, referert til som "hypertensiv krise," trenger en egen forklaring fordi det er den mest farlig nivå.

Hypertensiv krise

Overfølsom krise oppstår når blodtrykket nivåer nå 180 eller høyere for systolisk nummer eller 110 eller høyere for diastolisk tall. Hvis det noen gang skjer, bør du ringe 911 umiddelbart og få akutt hjelp fordi dette er en ekstremt farlig situasjon som kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller andre livstruende tilstander.

Hvordan oppdage når en Heart Murmur er farlig

Hvordan oppdage når en Heart Murmur er farlig


Et hjerte bilyd er en unormal lyd høres mellom hjerteslag som ligner på et susende eller skvalpende lyd. Bilyder er vanlig hos spedbarn og barn, og vanligvis forsvinne etter hvert som barnet når voksen alder. Ifølge artikkelen hjerte bilyder av personalet på Mayo Clinic i Rochester, MN, nesten halvparten av alle barn har et hjerte bilyd en eller annen gang i sitt liv. Bilyder kan være tilstede ved fødselen eller kan utvikle seg i voksne senere i livet. I de fleste tilfeller, bilyder er ufarlig. Men kan noen bilyder være et symptom på en mer alvorlig hjertelidelse.

Hvordan oppdage når en Heart Murmur er farlig

•  Kjenn symptomene på en Dangerous Heart Murmur - Et hjerte bilyd i seg selv er ikke farlig og vil ikke presentere symptomer. Men ifølge University of Minnesota Medical Center i Fairview, et hjerte bilyd som er knyttet til et hjerteproblem kan vise følgende symptomer:

• Kortpustethet
• Brystsmerter
• Rask hjerterytme
• Svimmelhet
• Tretthet når du utfører dagligdagse aktiviteter
• Blå-farget fingertuppene og lepper
• Forstørrede nakke årer
• Besvimelse
• Vektøkning

•  Forstå noen av årsakene til Adult bilyder - Hjerte bilyd som utvikler senere i livet kan være forårsaket av sykdommer eller skader på hjertet. Noen årsaker til bilyder er:
• Revmatisk feber - Denne sjeldne, men alvorlige tilstanden oppstår når halsbetennelse står ubehandlet. Revmatisk feber kan forårsake skade på hjerteklaffene og forstyrre blodstrømmen til hjertet.
• Endokarditt - Dette er forårsaket når bakterier spres gjennom blodstrømmen og forårsaker en infeksjon inne i hjertet, noe som resulterer i ødelagte hjerteklaffer.

• Ventil forkalkning - Som du alder, kan hjerteklaffene stivne og tykne gjør det vanskeligere for blodet å strømme gjennom hjertet.

Vet de andre årsakene til bilyder - Mange ganger et hjerte bilyd kan være et resultat av en annen helse problem som fører til at hjertet til å slå fortere. Noen av disse hoved helsespørsmål inkluderer høyt blodtrykk, anemi, feber, stress, graviditet og hypertyreose. I disse tilfeller vil behandling for helseproblem vanligvis gjør bilydens forsvinne.

snakk med legen din - I de fleste tilfeller, bilyder trenger ikke bli behandlet med mindre de er forbundet med en livstruende hjerteproblem. Hvis du har blitt diagnostisert med en hjerte murring i fortiden og opplever noen eller alle av symptomene beskrevet ovenfor, så er det viktig å oppsøke lege for tester slik at du kan bli behandlet for hjerteproblemer som er årsaken til symptomene.

Hint

  • Spise et sunt kosthold, trene regelmessig og ikke røyke finnes måter å unngå å utvikle hjertesykdom.
  • Se en lege hvis du har noen symptomer på hjertesykdom som høyt blodtrykk, rask puls og brystsmerter.

Farlige kolesterolnivået

Kroppen din alltid bærer en viss mengde av kolesterol i blodet. Mens noen kolesterol er nødvendig å opprettholde sunne kolesterolet er avgjørende for et sunt hjerte. Forstå kolesterolnivået kan hjelpe deg å forstå hva du trenger å gjøre for å beskytte deg mot hjertesykdom.

Screening

For å sjekke kolesterolnivået, kan du kreve å få legen din planlegge en fastende kolesterol test. Du vil bli bedt om å faste i ni til 12 timer (vanligvis over natten) og deretter gi en blodprøve. Dette vil bli testet på en lab for å bestemme din HDL, LDL og total kolesterol nivåer.

Kolesterolnivået

The American Heart Association sier at en ønskelig total kolesterol nivået er under 200. De anser pasienter hvis kolesterol er over 240 å være høy risiko. HDL er "gode" kolesterolet. Ifølge American Heart Association, menn som HDL er under 50 og kvinner som HDL nivået er under 40 er på et høyere risiko for hjertesykdom. LDL kolesterol er kjent som "dårlig" kolesterol. Farlig LDL-kolesterolet er over 160; American Heart Association sier den optimale LDL kolesterol nivået er under 100 kr.

Årsaker

Kolesterol er produsert i kroppen din, men du får også kolesterol fra maten du spiser. Foods høy i mettet fett, trans fett og kolesterol kan bidra til farlige kolesterolet. Røyking og mangel på mosjon kan gjøre din HDL kolesterol nivået faller under et sunt nivå. Noen mennesker som sliter med farlige kolesterolnivået kan kontrollere dem med riktig kosthold og mosjon. Andre vil ha høyt kolesterol fordi kroppene deres gjør for mye. Hvis familiemedlemmer sliter med høyt kolesterol, kan du være på et høyere risiko, også. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre om du kan ha arvelig høyt kolesterol.

Risiko

Å ha for mye dårlig kolesterol i blodet kan føre til plakk å bygge opp i veggene i blodårene dine. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, denne tilstanden, kjent som koronar hjertesykdom, gjør det vanskeligere for blodet å reise gjennom kroppen din og inn i hjertet ditt. Plakk i blodårene dine kan også øke risikoen for blodpropp, som kan føre til hjerteinfarkt og slag. Heldigvis, hvis du har høyt kolesterol, er det mulig å behandle, og livsstil endringer du kan gjøre med veiledning av legen din kan redusere risikoen for disse alvorlige problemer.

Forebygging / løsning

Spise et sunt kosthold og trene regelmessig vil hjelpe deg å opprettholde sunne kolesterolet. Unngå mat med høyt kolesterol og mettet fett. Du kan bytte fra å spise rødt kjøtt til magert kjøtt som kylling og kalkun, og drikk skummet melk i stedet for hele. Legg fiber til kosthold med frukt, grønnsaker og helkorn. Tren minst 30 minutter tre dager i uken. Slutte å røyke.
Noen mennesker kan fortsatt ha problemer med å kontrollere sitt kolesterol, selv med disse endringene. Hvis du har høyt kolesterol selv om du er ledende en sunn livsstil, snakk med legen din om du bruker medisiner for å kontrollere kolesterolet.

Hvordan virker biologisk Forstørrelse oppstå?

Hvordan virker biologisk Forstørrelse oppstå?


Biologisk forstørrelse, også kjent som biomagnifikasjon, oppstår som en opphoping av kjemiske forurensninger i en næringskjede, samler seg over tid. Stoffer som DDT eller andre vedvarende kjemikalier bygge opp i fettvevet i en organisme og forårsake forstyrrelser i de naturlige prosesser i et økosystem.

Trofiske nivåer

Hver gang energi i form av maten beveger seg opp et nivå i næringskjeden, kjent som en trofisk nivå, det er 1/10 av verdien av det tidligere nivå. Dette er ikke sant for kjemikalier i kjøttet av organismer blir konsumert. Når et rovdyr dyr forbruker forurenset organisme, mottar den nesten alt av kjemiske forurensninger lagret i sitt bytte.

Vedvarende Chemicals

Biomagnifikasjon bare oppstår når individuelle organismer dør før en forurensning kan brytes ned eller utskilles. Kjemikalier som kvikksølv, DDT og dets biologiske avledede DDE, PCB smøremidler og andre klorerte organiske molekyler forbli i deres produsert kjemisk tilstand, som er giftig for mange organismer i høye nok konsentrasjoner. Mange vedvarende forurensninger bindes til visse typer vev, og hindrer deres utskillelse fra organismen. For eksempel, de klorbaserte pesticider bindes lett til fettvev og tunge metaller som kvikksølv, er lagret i muskelvev. Selv etter en kjemisk er utestengt fra produksjon, kan det bli værende i miljøet i flere tiår. Biomagnifikasjon kan begynne å forekomme i merkbare nivåer lenge etter at en forurensning er blitt identifisert som farlig og fjernes fra produksjonen.

Høyrisikomiljøer

Opphoping av giftstoffer er spesielt fremtredende i næringskjeder med lang levetid topp-predatorer og organismer med høy kropps-fett innhold. I arktiske miljøer, toppredatorer som hval og isbjørn har relativt lange liv i forhold til de fleste av sine byttedyr, og de har høy fett å bekjempe den ekstreme kulden.

Toksisitet

Toksisitet oppstår bare etter biomagnifikasjon har økt per-organisme dosering. I små mengder, mange kjemikalier er giftig for dyr høyere opp i næringskjeden. Selv den beryktede plantevernmiddel DDT er ufarlig for de fleste pattedyr, fugler og middels til stor fisk med mindre det metaboliseres til den deriverte DDE og biomagnifiseres. Etter å ha nådd høye nok konsentrasjoner, kjemiske forurensninger forstyrre naturlige prosesser. For eksempel ble den tynning skall av ørn egg forårsaket av store mengder DDE som forstyrret skallet forkalkninger.

Menneskelig helse

Siden mennesker er på toppen av et stort antall næringskjeder, risiko for biologisk forstørrede forurensninger er høye. Heldigvis, muligheten til å diversifisere vår diett og velge mat med lave forurensningsnivåer gjør at vi kan unngå mange negative konsekvenser. Marine miljøer ser ofte høye nivåer av forurensning, så hvis du liker å spise fisk, prøver å spise små, kortvarige fisk. Organismer lavt på fisken næringskjeden vil ikke ha samlet så mange giftstoffer som stor fisk som tunfisk og sverdfisk. Vask alltid frukt og grønnsaker for å fjerne plantevernmidler som kan være på skinnene, og gjøre noen undersøkelser på hvor maten kommer fra. Økologiske produkter kan være dyrere, men det er også mindre sannsynlighet for å passere på noen kjemiske forurensninger til forbruker.

Farlige Effekter av steroider

Folk tar steroider for mange grunner. Noen tar dem slik at de kan forbedre eller øke sin styrke i idrett. Andre ønsker å forbedre sin fysiske utseende og bli "buff" med store, tonet muskler. Uansett årsaker, trenger publikum å forstå at steroider, hvis ikke tatt under tett medisinsk oppfølging, kan ha farlige og utilsiktede effekter.

Brain

Anabole androgene steroider, mens ment å behandle forhold relatert til steroide insuffisiens og kroppen herjer i langvarige sykdommer som HIV / AIDS, blir misbrukt av de som ikke har en medisinsk dokumentert behov for disse medikamentene. Idrettsutøvere og ikke-idrettsutøvere bruker steroider for å forbedre sine resultater i idrett eller å forbedre sitt fysiske utseende. Steroider binde til hjernen kjemikalier på en slik måte at de langsomt påvirke hjernens trasé og kjemikalier - dopamin, opoid systemer og serotonin - påvirker humøret og opptreden av den person som bruker dem.

Mental Helse

Personen som tar steroider for å forbedre idrettslige prestasjoner eller hans fysiske utseende vil vise effekter på hans oppførsel og hans mentale tilstand. Hvis han var tidligere en easy-going, avslappet person, vil den fortsatte bruken av steroider tale ham til "roid raseri" eller en aggressiv atferd resulterer i vold og ødeleggelse av eiendom eller fysisk skade på en annen person. Han kan også oppleve hallusinasjoner, humørsvingninger, panikkanfall og angst paranoia, depresjon og selvmordstanker. Hans humør kan endre til en av fiendtlighet, sinne eller irritabilitet. Hans humørsvingninger kan være alvorlig.

Mann og Kvinne Helse

Mannen som tar steroider langsiktig vil merke en atrofi (sløse bort) av hans testikler, skallethet, brystutvikling, senket sædkvalitet og infertilitet. Han kan også legge merke til en økning i størrelsen på hans prostata - hans lege må bekrefte dette med en fysisk eksamen.
Kvinne som tar steroider på en langsiktig basis vil legge merke til stemmen hennes blir dypere, ansikts hårvekst, mannlig mønster skallethet, en endring eller stopp av hennes menstruasjonssyklus, og utvidelse av hennes klitoris. Hun kan også legge merke til brystene krymper og økt kroppshår.

Bivirkninger

Kvinnen som tar langsiktige steroider vil ha høyere risiko for sene eller ligamentskader, høyt blodtrykk, alvorlig akne, leverskader / kreft, skallethet, blodpropp og slag, problemer med søvn, problemer med vannlating og / eller diaré, kvalme / oppkast og / eller muskelkramper, hodepine og leddsmerter. Hvis hun er i videregående skole, hun trenger å forstå at å ta steroider kan stoppe henne vekst for tidlig, selv om hun tar små doser. Tenåringer er mer sannsynlig å bli avhengig av steroider. (Denne listen over bivirkningene gjelder hanner også.)

Avhengighet

Anabole androgene steroider er vanedannende like street narkotika er. De trenger ikke handle på de samme hjernebanene som street narkotika, men brukerne vil oppleve behovet for å fortsette å ta steroider gjentatte ganger. Personen avhengige av steroider vil oppleve tilbaketrekning når de slutter å ta steroider. Disse symptomene er humørsvingninger, tap av appetitt, søvnløshet, tretthet, tap av sexlyst, rastløshet og sug etter steroider. Risikoen for at et steroid rusavhengig kan slå til gaten narkotika, dvs. heroin, er også høyere.

Hvordan forstå ingrediens etiketter

Hvordan forstå ingrediens etiketter


Nøyaktig lese og tolke ingrediens eller ernæring etiketter på matvarer hjelpe deg å bedre forstå hva du forbruker. Denne informasjonen kan hjelpe deg å kontrollere vekten eller diett basert på dine individuelle behov. Ernæring etikettene avsløre mengden av både hoved gode og dårlige elementer som utgjør mange av de matvarer som amerikanerne forbruker på en daglig basis. Ved å kontrollere inntaket av disse vanlige elementene, har du muligheten til å forbedre din generelle helse.

Hvordan forstå ingrediens etiketter

Se på servering størrelse; mange pakkene inneholder flere porsjoner. Den tjener størrelse og antall porsjoner som er inkludert i pakken er plassert på toppen av ernæring fakta etiketten. Alle de følgende informasjonen er direkte knyttet til servering størrelse. Derfor, hvis du spiser to porsjoner, må du doble tallene på resten av ernæring faktisk informasjon å nøyaktig måle hva du konsumert.

Tolk calories nøyaktig. Antall kalorier per porsjon er plassert under servering størrelse. Ved siden av dette nummeret vil du også oppdage en kalori-fra-fett nummer. Når jeg prøver å opprettholde eller gå ned i vekt, er det viktig å konsumere mat som inneholder lave mengder kalorier fra fett, som disse kaloriene lett feste på ekstra pounds.

Praksis velge matvarer med høyt antall vitaminer og kostfiber. Disse tallene er plassert i den nedre midtre delen av ernæring fakta etiketten. Mange matvarer inneholder høye antallet kalorier, men mangler på viktige næringsstoffer som fiber og vitaminer. Matvarer som mangler i disse essensielle næringsstoffer, men som er høy i kalorier anses junk mat, eller mat som inneholder hovedsakelig tomme kalorier som gir lite næring for kroppen din.

Se opp for mat som er høy i fett, kolesterol og natrium. Nummeret står direkte under kalorier og er farlig for helsen din når forbrukes i overkant. Disse kan forårsake oppblåsthet, fedme, hard sykdom og diabetes, blant andre lidelser. Disse komponentene ofte legge til maten smak, men legger liten næringsverdi til maten.

Ta hensyn til den daglige verdien prosent kolonnen. Disse tallene er plassert til høyre for alle elementene som skrives under kalori delen. Disse verdiene forklare hvor mye av et bestemt stoff er inkludert i en servering størrelse basert på mengden som er anbefalt for forbruk per dag. Tall stemte på 5 prosent eller lavere anses å være av en liten daglig ratio, mens 20 prosent eller høyere regnes som en stor mengde av det daglige tildelte forbruk. Noen etiketter kan også inneholde en mer omfattende daglige verdier delen ved bunnen av etiketten. De daglige verdier i bunnen er ment å være en guide for den gjennomsnittlige person når det kommer til daglig matinntak, ikke bare for den aktuelle matvaren.

Hvordan unngå farlige Mole Kremer

Hvis du har en føflekk på huden din som du ønsker å få fjernet, har du alternativer. Du kan enten velge kirurgi eller bruk en føflekk-fjerning produkt. Men ikke alle produktene er trygge. Unngå farlige produkter ved å konsultere med din hudlege og følge disse retningslinjene.

Bruksanvisning

•  Forstå hva slags føflekk du har. Noen føflekker er godartede og andre er ondartet.

Diskuter din hudtype og eventuelle allergier du måtte ha med din hudlege.

Få en resept fra hudlege for et produkt som han anbefaler for mole fjerning.

Ikke bli fristet til å kjøpe noen av produktene du ser annonsert. Stick med din resept.

Test produktet på huden din før du bruker den direkte til mole. Vent 24 timer. Hvis det ikke er noen bivirkninger, fortsette med behandlingen.

Ikke bruk andres medisin på huden din. Det kan være farlig.

Hvordan forstå resultatene av en Bone Scan

Et bein skanning er en medisinsk test utført når det er mistanke om en svulst, infeksjon eller brudd. Den radioaktive fargestoff injiseres i pasienten oppdager en høyere-enn-normal hastighet på beinomsetningen. Dette kan være en viktig tidlig indikasjon på sykdommen eller en annen fysiologisk problem, som vil tillate tidlig behandling. Erfarne leger og radiologer kan bruke skanne å anbefale ytterligere diagnostiske tester eller foreskrive behandlinger. Ikke-medisinsk personell, inkludert pasienten selv, kan også lære å forstå noen av de grunnleggende prinsippene for et bein scan.

Bruksanvisning

Få en kopi av bein skanning.

Se for å se om det er mørke flekker på skanningen. I så fall vil dette mørke flekken være radioaktiv markør som det konsentrerer seg i et område hvor det er høy beinomsetning (regenerering av nye bein som skjer når beina er friske). Høy benfornying indikerer en abnormitet av benet.

Diskuter med behandlende lege hva neste skritt bør være. Bein skanner kan påvise tilstedeværelse av lesjoner, men kan ikke skille hva som forårsaker dem. For å få en mer fullstendig evaluering en CT eller MR vil være nødvendig.

Rådfør deg med legen om riktig løpet av behandlingen.

Tips og advarsler

  • Self-diagnose kan være den ultimate eksempel på dictum "litt kunnskap kan være en farlig ting". En person uten medisinsk bakgrunn kan forstå resultatene av et bein scan for å få et generelt bilde av hva som har vist opp på skanningen. Det er av største viktighet at utover dette, den enkelte oppsøke hjelp fra en kompetent lege. En lege eller annen medisinsk forhåndsbetaling kan arbeide med en informert pasienten om å danne en "handlingsplan" om hvordan man skal gå videre med ytterligere diagnose eller medisinsk behandling.

Hvordan Forstå kolesterol tester

En total kolesterol test måler flere forskjellige elementer i blodet som anses kolesterol. Avhengig av om du måler gode kolesterolet komponenter eller dårlige, kan et høyt antall være en positiv eller negativ. Forstå hva kolesterol testresultater mener kan hjelpe deg å forbedre din generelle helse og redusere risikoen for hjertesykdom.

Bruksanvisning

•  Se på din totale kolesteroltall. Dette tallet legger opp alle de forskjellige typer kolesterol i blodet ditt. Hvis tallet er lavere enn 200 mg / dL, din total kolesterolet nivå anses som sunt. Hvis din totale kolesteroltall er høyere enn 240 mg / dL, er kolesterolet nivået høyt. Kolesterolnivået mellom 200 mg / dL og 240 mg / dL anses borderline høy.

Kontroller LDL nummer. LDL, eller low-density lipoprotein, ofte kalles dårlig kolesterol på grunn av sin tendens til å bygge opp i blodkar, forårsaker blokkeringer og jevning. Hvis du har en familie eller personlige historie med hjertesykdom eller andre risikofaktorer som setter deg økt risiko for hjertesykdom, ønsker deg en LDL antall 70 mg / dl eller lavere. For folk som ikke er økt risiko for hjertesykdom, 129 mg / dl eller lavere regnes som sunn. Hvis LDL klatrer over 130 mg / dL, er det ansett som borderline høy. Hvis LDL er høyere enn 160 mg / dL, er det på høy; hvis din LDL er høyere enn 190 mg / dL, er dine nivåer anses farlig høyt.

Se etter HDL nummeret. Dette forteller deg hvor mye HDL, eller high-density lipoprotein, er i blodet ditt. HDL bidrar klart kolesterol fra blodårene ved å samle den og transportere den ut av kroppen, så et høyt HDL nummeret er en god ting, selv om det øker din totale kolesterolet. Ideelt sett bør HDL tallet være høyere enn 50 mg / dl; høyere enn 60 mg / dl er ansett som optimal. HDL nivåer under 50 mg / dL for kvinner og under 40 mg / dL for menn anses dårlig.

Finn din triglyserid nummer. Triglyserider er en bestemt type blod fett som kroppen gjør når det blir flere kalorier enn den bruker. Hvis triglyserid tallet er høyere enn 150 mg / dL, kan du ha økt risiko for alvorlige helsemessige forhold, inkludert fedme og diabetes.

Snakk med legen din om dine resultater. Livsstilsendringer, for eksempel et sunt kosthold og regelmessig mosjon, kan forbedre problematiske kolesterol tall. I noen tilfeller kan legen forskrive en medisin for å senke kolesterolet.

Hint

  • Evaluere hvert element av din totale kolesterol test separat for å ta de beste avgjørelsene for å forbedre din generelle helse. Et lavt total kolesterol tall betyr ikke nødvendigvis at du ikke trenger å senke LDL eller triglyserider; en høy total kolesterol tall kan være OK hvis HDL nivåene er høye.
  • Hvis du tar medisiner som inneholder høye nivåer av østrogen, som for eksempel p-piller, kan det øke kolesterolnivået ditt. Sjekk med legen din før kolesterol test for å se om du trenger å ta en pause fra medisineringen før testen for å få nøyaktige resultater.

Hvordan til å forstå dine Lipid Panel

En lipid panel er et diagnoseverktøy som vurderer dine nivåer av tre typer fett knyttet til kolesterol. Leger få et lipid panel ved å utføre en fastende blodprøve. Den lipidpanel inneholder informasjon om mengder av gode (HDL) og dårlige (LDL) kolesterol i blodet. Det kvantifiserer også blod nivåer av triglyserider, som pleier å være direkte relatert til ditt forbruk av fett og karbohydrater.

Bruksanvisning

Hvordan til å forstå dine Lipid Panel

•  Sjekk nivået av LDL-kolesterol på testresultatene. En frisk nivå av LDL-kolesterol for en voksen er mindre enn 100 mg / dl. Low density lipoprotein kolesterol er stoffet som bærer kolesterol fett gjennom blodet til vev, forårsaker farlige buildup på blodårene kalles aterosklerose. Hvis LDL kolesterol nivået er høyere enn 100 mg / dL, vurdere å gjøre endringer i kostholdet eller øke nivået på trening.

Kontroller nivået av HDL-kolesterol på lab rapporten. Et sunt nivå av HDL-kolesterol er over 40 mg / dl for voksne menn og over 50 mg / dl for voksne kvinner. Low density lipoprotein kolesterol fungerer i blodet ditt til å rense kroppen for LDL kolesterol, så jo mer du har, jo lavere risiko for hjertesykdom. Hvis ditt nivå av HDL-kolesterol er lav, snakke med legen din om å legge til sunt fett i kostholdet ditt.

Kontroller nivået av triglyserider på lipid panel blodprøveresultater. En sunn triglyseridnivå er mindre enn 150 mg / dL, selv om folk i land med relativt lave forekomst av hjertesykdom har en tendens til å ha triglyseridnivåer i snitt mindre enn 100 mg / dL. Triglyseridnivåer er mer sannsynlig enn kolesterolnivået til å svinge med kortsiktige miljøfaktorer som for eksempel om du er dehydrert, eller om du sitter eller står når teknikeren eller lege trekker blodet ditt. Hvis triglyserid nivået er høyt og det er ingen åpenbar grunn til det å bli feilaktig oppblåst, snakk med legen din om å minske fettinntaket, eller testing for diabetes mellitus.

Bivirkninger av forstøver

Ifølge Centers for Disease Control, er 16,4 millioner voksne rammet av astma. Astma begrenser en persons evne til å arbeide, leke og delta i mange aktiviteter; men det finnes behandlinger tilgjengelig. Ved hjelp av en forstøver er en måte å kontrollere astma.

Typer Nebulizers

Nebulizers begynte som store, klumpete maskiner som ikke var svært bærbar. Et hult plastrør ville kjøre luft fra forstøveren kompressor inn i et kammer fylt med Albuterol, Salbutamol eller fenoterol som var festet under munnstykket eller "maske". Det måtte være plugget i også, og behandling økter varte fra 10 til 20 minutter. Hjem neblizers brukes normalt med små barn og eldre. Sykehus og hjem nebulizers generelt består av en kompressor og en fordampende kammer. Kompressoren pumper luft inn i munnstykket. Det er flere bærbare forstøvere på markedet, så vel som en engangstype. Bærbare nebulizers krever et batteri eller billader til å kjøre.

Gunstige bivirkninger

Ifølge en Rotech Health studie fra 2005 pasienter 65 år og eldre svarte at bruk av en forstøver hjelper dem i løpet av dagen. Det fungerer som et forebyggende tiltak mot astmaanfall, senke deres forekomst. Videre rapporterte 90 prosent av pasientene 65 år og eldre at deres generelle livskvalitet ble forbedret med forstøver bruk. Nebulizer bruk forhindret også 75 prosent av respondentene fra å gå til legevakten, mens 75 prosent av respondentene sa også at forstøver bruk hjulpet dem å unngå sykehusinnleggelse.

Negative bivirkninger

Siden medisinen på innsiden av forstøver er fordampet, kreves en høyere dose for å sørge for at pasienten får fullt utbytte av forstøverbehandling. Jo høyere dose kan øke pasientens risiko for overdose eller lidelse ugunstige forhold. Noen pasienter kan også oppdage at damptåke kan irritere sin hals, nese og munn. Hvis dette skjer, kan en jet forstøveren være mer hensiktsmessig for enkelte brukere.

Nebulizers kan heller ikke behandle utbruddet av en akutt astmaanfall. Bare inhalatorer kan motvirke akutte anfall. Pasienter som puster i for dypt og raskt kan oppleve svimmelhet eller skjelving. Pasienter som opplever dette bør vente 10 minutter før du prøver forstøverbehandling. Hvis disse symptomene vedvarer, bør pasienten se en lege om problemet. Nebulizers kan også være forurenset av innendørs allergener, som for eksempel kakerlakk rusk. Forurensning fra disse kildene kan føre til alvorlige medisinske problemer for astmatikere.

Albuterol

Albuterol er en av de mest fremtredende medisiner som brukes med en forstøver. Det er alvorlige effekter som kan være forårsaket av Albuterol. Alvorlige bivirkninger inkluderer bronkospasme (hvesing, tetthet i brystet, problemer med å puste), brystsmerter og uberegnelig hjerteslag, tremor, nervøsitet, lav kalium forårsaker forvirring, økt tørste og vannlating og farlig høyt blodtrykk. Andre bivirkninger kan være hodepine, svimmelhet, nervøsitet, søvnløshet, tørr munn eller hals, muskelsmerter eller diaré. Salbutamol og fenoterol kan også føre til effekter som ligner på de som er forårsaket av Albuterol.

Konklusjon

Selv om det finnes bivirkninger ved å hjelp av en forstøver og medisin som brukes i det, de er vanligvis sjeldne. Bærbare nebulizers har hjulpet en ny generasjon av mennesker med astma. Nebulizers og portable og kan brukes når som helst for å forhindre eller stoppe et astmaanfall. Hold forstøver rent og lett tilgjengelig. Nebulizers skal vare i mange år hvis de oppbevares i god stand, med mindre du bruker en engangsforstøver.

Forstørret Heart in Children

Sykdommer i hjertet, særlig hos barn, kan være farlig og selv livstruende hvis den ikke behandles riktig. Kardiomyopati kan forårsake pulmonal hypertensjon som er økt blodtrykk i lungene. Andre risikoer inkluderer blodpropp og hjertesvikt. Det er viktig å søke legehjelp umiddelbart hvis du mistenker at barnet ditt har denne sykdommen for å riktig teste og utelukke alle andre muligheter.

Typer

Den vanligste formen for kardiomyopati, spesielt hos barn, er dilatert kardiomyopati. Hjertet blir forstørret og presenterer seg med symptomer som kortpustethet, tretthet og smerter i brystet. En sjelden form for kardiomyopati funnet i guttebarn heter Barth syndrom. Barth syndrom er en genetisk tilstand, vanligvis gått fra mor til sønn, som har symptomer som forsinket vekst og muskelsvakhet.

Årsaker

Det er noen tilfeller med ukjent årsak i forhold til en forstørret hjerte hos barn. Virusinfeksjoner er den vanligste årsaken for kardiomyopati. Barnesykehuset i Boston sier at "i noen tilfeller, er kardiomyopati et resultat av annen sykdom eller behandling, for eksempel kompleks medfødt (tilstede ved fødselen) hjertesykdom, ernæringsmessige mangler, ukontrollerbare, rask hjerterytme, eller visse typer cellegift for kreft hos barn . "

Identifikasjon

Selv om det er noen få tilfeller av forstørret hjertesykdom som produserer ingen symptomer, til et par ting se etter for å identifisere sykdommen hos barn er pustevansker, unormal hjerterytme, hevelse, magesmerter og oppkast, og brystsmerter. Det er lettere å behandle kardiomyopati jo tidligere det oppdages, så hvis barnet ditt viser noen av disse symptomene, har hun se en lege umiddelbart.

At Risk

Det er viktig for deg å diskutere ditt barns helse med legen din og en liste over eventuelle familiehistorie med forstørret hjertesykdom. Hvis barnet ble født med medfødt hjertesykdom, hans risiko for å utvikle kardiomyopati på et senere tidspunkt er høyere. Legen din kan gi konkrete anbefalinger til deg basert på barnets generelle helse og medisinsk historie for å finne ut hva det beste løpet av handlingen er å behandle denne sykdommen.

Behandling

Kardiomyopati kan forårsake blodpropp slik at barnet kan ha å ta antikoagulerende medisiner. The American Heart Association sier at "terapi for dilatert kardiomyopati er ofte rettet mot å behandle den underliggende årsaken, men. Hvis personen er ung og ellers frisk, og hvis sykdommen blir verre, kan en hjertetransplantasjon vurderes." Kun legen kan avgjøre hva som er best for barnet ditt basert på hennes medisinske historie og nåværende helsetilstand.

Hvordan forstå Vital Signs

Hvordan forstå Vital Signs


Vitale tegn er nettopp det; vitale tegn til liv. Vitale tegn er brukt som en målestokk å måle den generelle helsen til en person. Blodtrykk, puls, åndedrett og temperatur er de vitale tegn som er tatt av leger, sykepleiere og ambulansepersonell. Forstå vitale tegn er viktig hvis du er en omsorgsperson eller holde styr på dem hjemme.

Bruksanvisning

Blood Pressure

•  Ta blodtrykket opplesninger når hvilte for å avgjøre en gjennomsnittlig lesing. En blodtrykksmåling vil ikke være nøyaktig hvis bare fullføre øvelsen; blodtrykk vil bli forhøyet selv etter å spise eller avføring. Blodtrykket er kraften av blod mot blodårene.

Pump opp mansjetten av blodtrykksmåleren til det er stramt, men ikke smertefullt; pumpe før måleren går litt høyere enn normalt blodtrykk lesing. For eksempel, hvis det systoliske (øvre rekke) Trykket er normalt 120, blåse opp mansjetten til den når 140.

Slipp hjulet sakte. Lytt med et stetoskop til den aller første lyden, det systoliske trykket, og noterer det. Fortsette å lytte til den aller siste lyd, som er den nederste rekke, eller diastolisk blodtrykk. Den totale lesing plasserer systolisk over diastolisk som dette: 120/76.

Vet blodtrykket lesing legen ønsker at du skal opprettholde og hva som er normalt for din alder og fysisk form. Hvis du får en unormal lesing, justere mansjetten og ta blodtrykket igjen. Generelt bør det systoliske nummeret være mellom 90 og 120 og det diastoliske antallet bør være mellom 60 og 80.

Pulse

Ta pulsen med pekeren og langfinger plasseres forsiktig på innsiden av håndleddet, under tommelen. Føl pulse av hjerteslag.

6. Tell antall slag i 30 sekunder. Deretter multiplisere antallet med to, hvis pulsen er jevn. Dette gir pulsfrekvensen i ett minutt. Hvis pulsen er svak eller thready, telle for en full minutt å få en nøyaktig puls lesing.

Påfør lett trykk hvis du ikke kan føle en puls i håndleddet som noen mennesker har dypere blodkar. Hvis du tar på halspulsåren pulsen, på hver side av luftrøret, gjelder ikke press eller du kan bli svimmel.

Vet normal puls legen din vil at du skal opprettholde; ta pulsen mens resten å få en grunn lesing. En normal puls bør være mellom 60 og 100 i ro. Visse medisiner og sykdommer kan påvirke pulsen, som er hjertefrekvensen.

Respirasjon

Verve hjelp til å telle antall åndedrag du tar. Counting respirasjon er nesten umulig å gjøre selv, fordi respirasjon er frivillige til et punkt. De fleste mennesker endrer hastigheten som de puster når klar over at respirasjon blir telles. Som utilsiktet som dette er, nesten alle gjør det, og det er derfor det er viktig at personen er uvitende om at respirasjon blir telles.

Hold fingrene på personens håndleddet etter å ha tatt pulsen, som om du fortsatt sjekke deres puls. Hvis personen puster er vanlig, telle antall inhalasjoner i 30 sekunder. Hvis personen puster uregelmessig, telle for en full minutt. Dette gir en nøyaktig avlesning av luft vitale tegn. Den gjennomsnittlige lufthastigheten for en voksen er mellom 16 og 24 pust per minutt.

Noter eventuelle pustevansker, uregelmessig pust eller tungpustethet lyder du kan høre mens du teller respirasjon. Visse sykdommer kan endre luftveiene priser og kvalitet på pust.

Temperatur

Kontroller temperaturen i begynnelsen av vitale tegn sjekk. Temperatur på termometre kan ta så lenge som tre til fem minutter å registrere. Ta temperaturen under tungen (muntlig) eller under armhulen (aksillær). Bare ta en rektal temperatur hvis legen bestillinger det; det kan være ubehagelig og farlig dersom termometeret pauser fordi pasienten kjemper den.

Rist ned et kvikksølvtermometer inntil kvikksølv leser under 97 grader. Sett den under tungen og la den være der i minst tre minutter. For å lese det, holder termometeret i øyehøyde eller høyere, og merk det øverste nivået av kvikksølv.

Ta temperaturmålinger, mens på resten som de kan økes etter fysisk aktivitet. Vent minst ti minutter etter å ha spist eller drukket, som også vil påvirke lesingen. Hvis avlesningen er unormal, vent noen minutter og ta temperaturen på nytt. Normale avlesninger er mellom 98,0 til 99,0 med gjennomsnittet av 98.6

Tips og advarsler

  • Få medisinsk hjelp umiddelbart dersom alle vitale tegn er unormal.
  • Se legen din dersom noen vitale tegn forblir unormal.

Farlig nivå av TSH

Farlig nivå av TSH


TSH tester måle om en pasient har hypertyreose eller hypotyreose. En farlig høyt eller lavt nivå av TSH kan føre til mental retardasjon hos nyfødte, og kan føre til hjertesvikt hos voksne.

Hva er en TSH test?

En TSH test er en blodprøve som sjekker dine nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon. Dette sjekker om skjoldbruskkjertelen din fungerer normalt eller ikke.

Når er en TSH Test Bestilte?

En TSH test er bestilt når en pasient viser tegn på hypertyreose, hypotyreose, eller har en forstørret skjoldbruskkjertel. Dessuten er en standard prosedyre å teste hypotyreose for nyfødte.

Hva er det normale nivået av TSH?

Normale TSH nivåer for voksne er 0,4 til 4,5 mIU / L, og normal TSH-nivåer for babyer er 3-18 mIU / L.

Hva er et farlig nivå av TSH?

Jo lengre unna TSH nivået er fra normale nivåer, jo mer farlig det er. En studie av Rodondi viser at det er mer hjerte hendelser for pasienter med TSH nivåer av 7,0 mIE / L eller høyere (35,0 vs 16,5 per 1000), men ikke for pasienter med TSH nivåer mellom 4,5 og 6,9 mIE / L. For nyfødte, thyroid hormonnivået er viktig for hjernens utvikling, så noe unormalt bør behandles umiddelbart.

Når bør Unormal TSH Levels bli behandlet?

Dersom TSH nivået er utenfor normalområdet, bør den behandles, avhengig av råd fra en lege.

Symptomer på en forstørret nedbrutt

Symptomer på en forstørret nedbrutt


Som de blir eldre, vil alle mennesker oppleve noen forstørrelse av prostata, hvis forstørrelse av prostata begynner å påvirke hverdagen så den trenger å bli behandlet. Som med alle helsemessige forhold, jo tidligere det blir oppdaget og behandlet, jo bedre. En forstørret prostata og prostatakreft kan presentere noen av de samme ubehagelige symptomer, og de bør ikke ignoreres.

Misforståelse

Den gode nyheten er at en forstørret prostata ikke øker risikoen for prostatakreft, men de deler de samme symptomene, så du bør aldri selv diagnostisere en forstørret prostata. Screening for forstørret prostata og prostatakreft bør gjøres fra fylte 50 år på. Hvis du har en familiehistorie med enten tilstand screening bør starte i en alder av 40. Etter alder, vil 60 halvparten av alle menn har symptomer på en forstørret prostata.

Symptomer

Som kunnskap om prostata helse sprer du kan bli kjent med de vanligste symptomene på utvidelse som å ha en hard tid urinering spesielt i å starte flyten av urin, hyppig trang til å urinere og å måtte gå mer om natten. Andre, mindre vanlige, symptomer inkluderer en reduksjon i styrken av urin flyt, føler plutselig sterke oppfordrer til å urinere. Hvis behandlingen blir forsinket, vil symptomene forverres og kan omfatte en blære infeksjon, blære eller nyrestein, skader på nyre, blod i urinen, og plutselig blokkert der vannlating blir umulig.

Effekter

Når symptomene først starte hvis de blir stående ubehandlet de kan føre til andre problemer. Når urin flyt begynner å minske og bli svak, dette fører til en opphopning av urin som blir værende i blæren og urinrøret og kan forårsake infeksjoner. Oppbygging av urin forårsaker andre symptomer som hyppig og plutselige trang til å urinere. Som disse symptomene forverres, kan en fullstendig blokkering av urinrøret oppstår og urinering vil opphøre. Dette er svært farlig fordi blæren kan sprekke som vanligvis er dødelig. Screenings for forstørret prostata er ganske enkel og gjort under en årlig eksamen. Se legen din for årlige physicals er avgjørende for å sikre tidlig deteksjon av en forstørret prostata og unngå lidelse disse symptomene.

Behandling

Det er mange medisiner på markedet for å behandle symptomene på en forstørret prostata. Disse medikamentene virker ved å stoppe ytterligere prostata vekst eller ved å slappe av prostata muskler. Kirurgi er også et alternativ, og vil resultere i fjerning av prostatavevet forårsaker symptomene. Sist, er det flere teknikker som bruker mikrobølger, lasere og andre former for varme for å brenne bort det forstørret prostatavevet samtidig som områdene rundt kjølig og behagelig. Med så mange behandlingsalternativer for en forstørret prostata er det ingen grunn til å lide med disse symptomene.

Forebygging

Noen studier tyder på at inntak av Saw Palmetto, en urte supplement, kan forebygge, eller til og med behandle, noen symptomer på forstørret prostata. Men selv om tillegget lindrer symptomene, må du gå til legen din for en prostata eksamen. Prostatakreft rangerer blant de mest helbredelig kreftsykdom, og reagerer raskt på symptomene øker behandlingstilbud og sjansene for overlevelse uten kirurgi.