Digidexo.com

Kirurgiske Igler og Cellulitt

Kirurgiske Igler og Cellulitt


Igler er parasitter som brukes i århundrer for å behandle sykdom. Historisk årelating forårsaket alvorlig anemi. George Washington besluttet på igle terapi for en sår hals, mistet fire liter blod og døde i løpet av 24 timer. I dag er igler brukes postoperativt med nøye observasjon.

Kirurgisk Leech Therapy

Igler brukes på områder som har venøs lunger, hvor utvidede blodårer og kapillærer forstyrrer normal sirkulasjon. Igler suge blod fra området, noe som reduserer lunger. De er gunstig i rekonstruktiv kirurgi som involverer hud grafts, hud flaps og implantater.

Cellulitt

Kirurgisk igle terapi kan forårsake infeksjon i 20 prosent av tilfellene, ifølge RNceus, et pedagogisk nettsted for sykepleiere. Igler bære bakterier som er kjent for å forårsake cellulitt. Tegn på infeksjon oppstår i løpet av to til 11 dager. Antibiotikabehandling er nødvendig for å unngå ytterligere komplikasjoner som sepsis.

Betraktninger

En rapport i "Journal of Plastic Surgery" sier at en stor hud klaff kan kreve 200 igler i 10 dager, og skaper en risiko for anemi. Trekkende igler kan reise til ører, munn, nese og perineum, fester seg til friskt vev. Migrasjon kan unngås ved å suturere igler til behandlingsområdet. Personer med nedsatt immunforsvar og koagulasjon problemer bør ikke motta igle terapi.