Digidexo.com

Hva er Pulmicort etter?

Pulmicort er en reseptbelagte medisiner som brukes til å lette symptomer på pustevansker og visse luftveislidelser. Den er tilgjengelig i flere former, deriblant en inhalator, en inhalert suspensjon for anvendelse i en forstøver og respules, avhengig av alder på pasienten. Pulmicort er et vedlikeholds medikament for å behandle vanlige tegn på luftveislidelser, og skal ikke benyttes til å behandle akutte pusteproblemer.

Bruksområder

Pulmicort brukes til å behandle mennesker med astma og andre årsaker til kortpustethet og tungpustethet som bronkitt og emfysem. For det å effektivt kontrollere astma og forebygge astmaanfall, må det brukes jevnlig.

Slik fungerer det

Pulmicort inneholder budesonid, et kortikosteroid som hindrer irritasjon og betennelser i luftveiene. Pulmicort vil ikke hjelpe mennesker som lider et astmaanfall, så det er vanligvis foreskrevet i forbindelse med en redning inhalator.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Kjente bivirkninger av Pulmicort inkluderer halsirritasjon og tett nese. Ingen av disse er grunn til bekymring.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av Pulmicort kan være en indikasjon på at en potensielt alvorlig komplikasjon har utviklet som krever behandling. Informer legen din umiddelbart hvis du opplever noe av det følgende: øresmerter eller utslipp; depresjon eller humørsvingninger; nye eller forverrede astmasymptomer; vedvarende eller alvorlige magesmerter eller diaré; visjon endringer; tegn på en infeksjon, inkludert en sår hals, feber eller frysninger; og hvite flekker i munnen eller på tungen.

Advarsler

Pulmicort kan maskere tegn på en infeksjon eller forverre effektene av en infeksjon. Det også føre til vaksinasjoner ikke å arbeide så vel som forutsatt, så ikke motta noen vaksinasjoner mens du tar Pulmicort uten lege godkjenning. Sørg også for å informere legen din hvis du har visse medisinske tilstander, inkludert øyesykdommer som grønn stær, leversykdom, skjoldbrusk problemer, høyt blodtrykk, diabetes, mage eller tarm problemer som magesår eller divertikulitt, osteoporose, psykiske lidelser som depresjon eller blødning problemer.