Digidexo.com

Hva er behandlingen for sukker avhengighet?

Hva er behandlingen for sukker avhengighet?


Når hørte ordet "avhengighet", tenker de fleste stoffer som kokain, heroin eller alkohol. Men en annen mye misbrukte stoffet hele verden er sukker. Sukker avhengighet består av ukontrollerbare cravings for søtsaker og en like ukontrollerbar endring i oppførsel (inkludert depresjon, angst og irritabilitet) når en person går over lengre tid uten sukker. Overdreven sukkerinntak kan føre til fedme og forårsake en rekke sykdommer, blant annet diabetes og hjertesykdommer. Behandling av en sukker avhengighet kan bidra drastisk øke både din livskvalitet og ditt nivå av helse.

Therapy

En av de første alternativene for behandling av sukkeravhengighet er terapi, enten i en-til-en økter eller i grupper med andre som sliter. Terapi hjelper sukker narkomane finne årsakene --- inkludert mulige emosjonelle impulser --- bak deres overdreven sukker forbruk, og det gir dem de verktøyene de trenger for å håndtere og overvinne sin avhengighet.

Ernæring

Ernærings utdanning hjelper sukker narkomane endre sine kostvaner. Denne tilnærmingen kan bestå av å holde matvare tidsskrifter, stue med strenge kosttilskudd menyer, og tar matlagingskurs for å lære å lage lav-sukker eller sukkerfrie måltider.

Behandling Centers

For de som trenger en mer strukturert plan eller som sukkeravhengighet forårsaker alvorlig helserisiko, noen få behandlingssentre tilbyr spesifikke programmer for sukkeravhengighet. Disse sentrene gir round-the-clock psykisk helsevern, medisinske tjenester, og ernæringsmessige utdanning. Mange tilbyr også familiegruppetimer, slik at familiemedlemmer kan lære hvordan du kan bidra til behandlingsprosessen.

Levelig Planer

En av de viktigste aspektene ved behandling for sukkeravhengighet er å utvikle en levelig plan. Prøver å kutte sukker "cold turkey" er en vanskelig oppgave. Arbeide med en ernæringsfysiolog eller terapeut som har spesialisert seg på sukker avhengighet kan hjelpe narkomane utvikle en plan for å sakte eliminere deres avhengighet. Sukker avhengighet er en sykdom som tar tid å erobre, og tar en liten, oppnåelige skritt om gangen vil drastisk øke en rusavhengig er sjansene for suksess.

Behavioral Training

Atferdstrening er et annet aspekt av behandlingen. De fleste med en sukker avhengighet har konkrete triggere for deres behov for å konsumere sukker. Stress, depresjon og angst kan være triggere. Så kan folk, steder, situasjoner eller lukter. Atferdstrening arbeider for å identifisere disse triggere og hjelpe narkomane enten unngå triggere eller svare på dem i andre enn å spise sukker måter.