Digidexo.com

Naturlig Vs. Syntetiske vitaminer

Vitaminer er avgjørende for kroppens overlevelse, og vi får det meste av våre vitaminer fra maten. Men supplere en diett med vitamin kapsler kan bidra til å gjøre opp for eventuelle mangler i matinntaket. Noen av disse kapsler er syntetiske vitaminer og andre er naturlige vitaminer.

Naturlig

Naturlige vitaminer er sammensatt av isolerte mat elementer som inneholder viktige vitaminer. Kilden for eksempel av vitamin C i en naturlig vitamin kan komme fra acerola kirsebær pulver, som i sin tur kommer fra acerola kirsebær, en frukt som inneholder høye nivåer av vitamin C. I tillegg til vitamin C, inneholder acerola kirsebær pulver andre vitaminer slik som rutin, bioflavonoider og tyrosinase.

Syntetisk

Syntetiske vitaminer på den annen side, er sammensatt streng av vitaminer selv. Disse vitaminene ikke er avledet fra mat, men snarere er sammensatt av forskere i et laboratorium ved å etterligne den molekylære strukturen av vitaminer som finnes i næringsmidler.

Forskjell

Den store forskjellen mellom syntetiske og naturlige vitaminer er de medfølgende vitaminer og mineraler som finnes i naturlige vitaminer, men ikke i syntetiske vitaminer. Syntetiske vitaminer pleier også å være mye billigere fordi de kan være masseprodusert uten behov for å høste frukt eller grønnsaker som tjener som opprinnelsen til naturlige vitaminer.

Controversy

Dr. Ben Kim, forfatter av en naturlig helse blogg, rapporterer at naturlige vitaminer er et bedre kosthold supplement fordi de ekstra vitaminer og mineraler de inneholder hjelpe kroppen til å bruke vitaminer du søker. For eksempel, hvis kroppen din trenger rutin eller bioflavonoider å bryte ned og bruke Vitamin C, vil det få disse næringsstoffene fra acerola kirsebær pulver. Men med en syntetisk kilde til vitamin C, vil kroppen trekker fra reservoarer av disse næringsstoffer i kroppen. Hvis kroppen ikke har nok av disse andre næringsstoffer, vil kroppen bare kaste det overskytende Vitamin C. motargument er at så lenge du har en sunn diett, bør du ha nok av disse hjelpevitaminer og mineraler for syntetiske vitaminer skal fungere like godt.

Slik Fortell

De fleste vitamintilskudd for salg på apotek eller dagligvarebutikker er sammensatt av syntetiske vitaminer, men naturlig mat butikker og web helseutsalgssteder selger naturlige vitaminer. Det er lett å se forskjell bare ved å se på flasken. Ingredienslisten skal vises på etiketten. For vitamin C-tabletter, for eksempel, hvis ingredienslisten sier "Vitamin C," det er en syntetisk vitamin. Hvis ingredienslisten sier, "acerola kirsebær pulver" eller noen annen matkilde, så er det en naturlig vitamin.