Digidexo.com

Thyroid mangel Symptomer hos menn

Thyroid mangel, medisinsk kjent som hypotyreose, er en medisinsk tilstand som hovedsakelig er forårsaket på grunn av utilstrekkelig produksjon av skjoldbrusk hormoner [tyroksin] av skjoldbrusk glandy. Hypotyreose er kjent som kretenismen når den er tilstede hos spedbarn. Hypotyreose er hovedsakelig forårsaket på grunn av jodmangel eller på grunn av eksponering for radioaktiv form av jod (jod-131), og det er en svært vanlig sykdom i utviklingslandene selv i dag.

Symptomer assosiert med Thyroid Deficiency

Hypotyreoidisme utvikles vanligvis i løpet av en lang periode generelt som strekker seg fra flere måneder til flere år og med i mange tilfeller. Noen av de vanligste symptomene er tap av vekt og appetitt, håravfall, og tretthet. Symptomene, men er differensiert i tidlige symptomer, sen.
Noen av de vanligste symptomer assosiert med skjoldbruskkjertelen mangel på menn er belyst nedenfor.

Tidlige symptomer på Hypothyroidism i menn

Noen av de tidlige symptomer assosiert med skjoldbruskmangel hos menn inkluderer muskel hypotoni (en medisinsk tilstand der muskeltonus blir degradert), tretthet, ledd- og muskelsmerter, overdreven vektøkning, forstoppelse, en reduksjon i hjertefrekvens, tynning av hår og overdreven hårtap, depresjon og øket følsomhet mot kaldt vær. Men det mest fremtredende symptom assosiert med tidlig hypotyreose er struma: betennelse nær halsen regionen.

Sene symptomer assosiert med Hypothyroidism i menn

Hvis hypotyreose ikke behandles i tide, kan det utvikle seg til en mer ondartet form.
Symptomene forbundet med hypotyreose hos menn i løpet av de senere stadier inkluderer dypere stemme, puffy hud, tynning av bryn, og senking av kroppstemperaturen.

Andre mindre vanlige symptomer assosiert med Hypothyroidism i menn

Det finnes ulike andre mindre vanlige symptomer som kan sees og oppleves av menn som lider av hypotyreose. Noen av disse symptomene er hukommelsessvikt, uoppmerksomhet, lett irritabilitet, anemi (som hovedsakelig er forårsaket på grunn av redusert hemoglobin syntese), gulfarging av huden, nedsatt smaksprøver evne, og forsinkede reflekser til ulike stimuli.
Men i noen sjeldne tilfeller pasienten kan oppleve myxedema galskap, som er en medisinsk tilstand preget av demens, hallusinasjoner, eller til og med psykose hos visse pasienter.

Symptomer assosiert med Secondary Hypotyreose hos menn

Sekundær hypotyreose er mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Denne lidelsen er hovedsakelig forårsaket på grunn av reduksjon i utskillelsen av Thyroid hormon (TSH).
De viktigste symptomene er apné (en hindring i sove mønster) amd carpal tunnel syndrom (en tilstand hvor i pasienten lider av svie og smerter i nærheten av fingrene på hånden).