Digidexo.com

Hvordan forstå resultatene av en Bone Scan

Et bein skanning er en medisinsk test utført når det er mistanke om en svulst, infeksjon eller brudd. Den radioaktive fargestoff injiseres i pasienten oppdager en høyere-enn-normal hastighet på beinomsetningen. Dette kan være en viktig tidlig indikasjon på sykdommen eller en annen fysiologisk problem, som vil tillate tidlig behandling. Erfarne leger og radiologer kan bruke skanne å anbefale ytterligere diagnostiske tester eller foreskrive behandlinger. Ikke-medisinsk personell, inkludert pasienten selv, kan også lære å forstå noen av de grunnleggende prinsippene for et bein scan.

Bruksanvisning

Få en kopi av bein skanning.

Se for å se om det er mørke flekker på skanningen. I så fall vil dette mørke flekken være radioaktiv markør som det konsentrerer seg i et område hvor det er høy beinomsetning (regenerering av nye bein som skjer når beina er friske). Høy benfornying indikerer en abnormitet av benet.

Diskuter med behandlende lege hva neste skritt bør være. Bein skanner kan påvise tilstedeværelse av lesjoner, men kan ikke skille hva som forårsaker dem. For å få en mer fullstendig evaluering en CT eller MR vil være nødvendig.

Rådfør deg med legen om riktig løpet av behandlingen.

Tips og advarsler

  • Self-diagnose kan være den ultimate eksempel på dictum "litt kunnskap kan være en farlig ting". En person uten medisinsk bakgrunn kan forstå resultatene av et bein scan for å få et generelt bilde av hva som har vist opp på skanningen. Det er av største viktighet at utover dette, den enkelte oppsøke hjelp fra en kompetent lege. En lege eller annen medisinsk forhåndsbetaling kan arbeide med en informert pasienten om å danne en "handlingsplan" om hvordan man skal gå videre med ytterligere diagnose eller medisinsk behandling.