Digidexo.com

Hudutslett og endringer i Melanin

Hudutslett og endringer i Melanin


Melanin er et stoff som skaper pigmentering, eller farge, av en persons hud. Men det er ulike sykdommer som kan føre til endringer i melanin, som påvirker pigmentering. Endringer i melanin er tidvis sett etter utslett, hudinfeksjoner, brannsår og blemmer, da huden forsøker å gjenopprette. Mens noen sykdommer som forårsaker endringer i melanin er ikke kureres, melanin endringer etter et utslett er ikke permanent, og vanligvis gå bort etter en periode.

Hyperpigmentering

En av endringene i melanin som kan oppstå er karakterisert som en mørkere i huden, også kjent som hyperpigmentering. Økt melanin fører til flekker eller områder av huden å mørkne, og oppstår vanligvis etter sykdom, medisiner eller utslett. Hyperpigmentering kan også oppstå under svangerskapet. Hyperpigmentering under svangerskapet kalles melasma og vises som mørke flekker eller flekker i ansiktet. Selv om dette er felles for graviditet, kan det også forekomme hos menn og ikke-gravide kvinner. Eksponering for sollys vil bare forverre tilstanden.

Hypopigmentering

Hypopigmentation har den motsatte virkning på huden. Redusert melanin fører til Rengjøring av huden. De vanligste, uhelbredelige former hypopigmentering inkluderer vitiligo, preget av glatte hvite flekker på huden, og albinisme, som er fravær av melanin, og etterlater huden uten pigmentering. Vitiligo kan behandles kosmetisk. Hypopigmentering er også karakteristisk for arrene etter et hudutslett. Men, denne form for hypopigmentering vanligvis reparerer seg selv over tid.

Etter en Rash

Visse utslett, så som eksem, psoriasis, soppinfeksjoner, lichen planus og prtyriasis rosecea er kjent for å forårsake endringer i melanin, også kjent som post inflammatorisk eller hyper hypopigmentation. Etter et utslett en person kan oppleve hyperpigmentering på grunn av det faktum at cellene arbeider ekstra hardt for å produsere melanin, og dermed forårsaker en mørkning av huden. Personer med mørkere hud kan oppleve hyperpigmentering etter en bout av akne. På den motsatte ende av spekteret, vil arr som er hypopigmented vises som hvite elliptiske plater på huden.

Hva å gjøre

Det viktigste du kan gjøre før å bekymre seg for pigmentering av huden din er effektivt behandle utslettet. Behandling av endringer i melanin før behandling utslettet seg selv kan gjøre ting verre. Endringer i melanin etter et utslett er sannsynlig å falme over tid. Du kan forbedre reparasjonstiden med naturlige og kjemiske behandlinger, for eksempel rubbing ingefær på huden, noe som har vist seg effektive for hypopigmentering etter fire til tolv uker. Konsultere legen din om kjemiske behandlinger for hyperpigmentering.