Digidexo.com

Hvordan sjekke en GFR

Glomerulær filtrasjonshastighet (GFR) er strømningshastigheten av filtrert væske gjennom nyrene. En GFR test måler nivået av nyrefunksjonen og bestemmer din stadium av nyresykdom. Hvis legen din ser andre symptomer som nyrene ikke kan fungerer som det skal, for eksempel høyt blodtrykk eller økt proteinnivåer, kan legen administrere en GFR. Hvis nyrene ikke fungerer på riktig måte, vil avfallsprodukter bygge opp i legemet, forårsaker sykdom. Vitale organer kan svikte i alvorlige tilfeller, muligens forårsake død. Det er viktig å sjekke GFR nivåer hvis du har symptomer på nyresykdom og for å forstå resultatene.

Hvordan sjekke en GFR

•  Inspiser lab rapport for serum kreatinin nivå. Denne testen vil vise mengden av kreatinin i blodet. Kreatinin er et avfallsprodukt som kommer fra kreatinin og finnes i muskelvev. Denne testen vil måle hvor effektivt kroppen utvise kreatinin. Dersom testen viser en høy konsentrasjon av kreatinin, betyr det at nyrene ikke utvise nok ut. Den kreatinin er tiltaket i milligram per desiliter og normalområdet er 0,8 til 1,4 mg / dL.

Finn glomercular filtrasjonshastighet (GFR) på test. Testen vil bruke sex, serum og kreatinin nivå for å avgjøre dette nummeret. En normal spekter av GFR er 30 eller høyere.

Se etter bokstavene Bun på lab rapporten. Dette er blod urea nitrogen måling og viser hvor mye nitrogen blodet inneholder. Normale nivåer er mellom 7 og 20 mg / dl.

Hint

  • Spør legen din om eventuelle resultatene av testene. Hvis du har en unormal resultat, kan han diskutere med deg riktig behandling. Det er noen medisiner som kan forårsake unormale resultater.