Digidexo.com

En nyfødt Diet

En nyfødt Diet


Spise, sove og gråt er de grunnleggende atferd hos nyfødte barn. En nyfødt kosthold bestemmes både av foreldrenes valg og anbefaling av babyens barnelege, og kan kreve endringer på grunn av medisinske årsaker eller allergier. Heldigvis finnes det mange alternativer for å sikre nyfødte får et sunt kosthold og vokse i ønsket tempo.

Typer

En nyfødt baby kosthold er kun væske, og består av enten morsmelk, kunstige baby melk (formel) eller en kombinasjon av begge morsmelk og formel. Formula kommer i en rekke typer, inkludert kumelk-basert eller soya-baserte ernæring, for babyer som ikke kan fordøye dietter med laktose. Formelen er enten flytende eller pulverisert, noe som krever fortynning. Nyfødte kan motta morsmelk direkte fra brystet eller i en flaske etter at moren bruker en brystpumpe.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, de fleste leger anbefaler fullamming for nyfødte på grunn av helsemessige fordeler for både mor og baby. Men noen mødre er i stand til å amme, eller sjelden nyfødte har en komplikasjon som krever en formel basert diett. Forvent forandringer i en nyfødt fôring ganger. Babyen vil ikke spise på samme tid eller i de samme mengder hver dag uansett om han er amming eller formel fôring. I tillegg kan vekst spruter føre til nyfødte babyer å mate oftere og i større mengder i noen dager.

Time Frame

Mate nyfødte babyer on demand, enten amming eller formel fôring. Nyfødte mate åtte til 12 ganger i løpet av 24 timer, og en fôring kan ta opptil 30 minutter fra start til slutt. Flasken fôring babyer har en tendens til å mate sjeldnere. Hver foring begynner omtrent 2 til 3 timer fra begynnelsen av den siste foring, selv om noen babyer "cluster mating" i noen timer og deretter sove for en lengre strekning av tiden. Nyfødte bør ikke gå mer enn fire timer uten å spise.

Effekter

Morsmelk kan kreve tilskudd av vitamin D, som er nødvendige for absorpsjon av kalsium og fosfor for å bygge ben. Nyfødte får et tilstrekkelig kosthold gevinst mellom 4 og 7 gram hver uke. Dietter med nyfødte babyer blir ofte evaluert av babyens bleie innholdet. De første dagene etter fødselen, kan barnet bare produsere en eller to våte bleier per dag, og dette tallet øker daglig. Når nyfødte nå fire dager gamle, de fleste produsere 6-8 våte og skitne bleier daglig.

Betraktninger

Rådfør deg med barnelege før du endrer babyens formel eller avvenning ham fra brystet, som plutselige endringer i en nyfødt kosthold kan føre til fordøyelsesbesvær som gass eller diaré. Fôr babyer på tidlige tegn på sult som suger bevegelser, leppebevegelser eller heie, heller enn å vente for barnet å gråte. Holde en notatbok av fôring tid og varighet for nyfødte kan hjelpe nye foreldre holde styr på barnets kosthold. Leger kan be om disse notatene på godt babyen helsen.

Advarsel

Unngå å gi nyfødte vann, saft, brus eller andre væsker eller faste stoffer. Disse drikker kan gi diaré og forstyrre barnets ernæringsmessige behov. Underernærte en baby kan føre til dårlig vektøkning, noen våte eller skitne bleier og søvnighet, noe som krever medisinsk evaluering. Forbered og varm formel nøye, kunne så feil forberedt formel resultere i sykdom eller kosttilskudd mangel hos nyfødte.