Digidexo.com

Årsaker til Hip smerter hos barn

Kortvarig

En vesentlig årsak til hoftesmerter er en tilstand som kalles transient synovitt. Dette er generelt sett hos barn i alderen 3 og 10 år. Vevet rundt hoften inflame og hovne forårsaker smerte. Denne tilstanden er mer vanlig hos gutter enn jenter, og det er vanligvis kortvarig.

Aktivitet

Det er ingen hemmelighet at barn er for det meste svært aktive. Noen ganger er denne aktiviteten kan føre til en belastning av musklene eller sener rundt hoften. Dette skjer når de er strukket forbi sine gitt omfanget av bevegelse. Hevelse, kramper og selv spasmer kan følge, som alle kan føre til smerter i hoften.

Bakterier

Det er en annen tilstand som er karakterisert ved inflammasjon som kalles osteomyelitt. I denne situasjonen utvikler bakterier i andre deler av kroppen, og det utbreder seg gjennom blod til hoften. Dette fører da til å hovne opp og bli ømme. Kroppen kan også se andre symptomer med denne tilstanden som rødhet rundt det berørte området og feber.

Frakturer

Hoftebrudd er mer vanlig hos eldre befolkninger, men de er fortsatt mulig hos barn også. Forskjellen er at i barn hoftebrudd er vanligvis et resultat av en traumatisk som å bli overkjørt av et kjøretøy eller faller ned fra et tre. Når dette skader finner sted, er det vanligvis alvorlig smerte, hevelse og ingen evne til å gå.

Svulster

En av de mer sjeldne årsaker til hoftesmerter hos barn er fra svulster. Det er én bestemt sykdom kalt Ewing sarkom som påvirker armer, ben og spesielt lårbeinet hos barn. Men svulster er ikke alltid et resultat av ondartet kreft. Det er også cyster, godartede svulster og klumper som er fylt med væske eller puss kalt abscesser som også kan forårsake smerte.