Digidexo.com

Slik unngår du at Astigmatism

Astigmatisme er en tilstand der hornhinnen er ujevnt buet. Det forårsaket uklare og forvrengt syn. Astigmatisme er svært vanlig og nye optiker produkter har blitt dukker opp i markedet for å hjelpe folk med condition.No vet egentlig hva som forårsaker astigmatisme. Noen er født med det, mens andre utvikler det senere i livet. Det kan være arvelig. Noen ganger kan folk utvikle sykdommen etter katarakt eller hornhinne surgery.Since det er ikke en kjent årsak for astigmatisme, det er ikke en måte å hindre det. Denne artikkelen gir måter å behandle og leve med astigmatisme.

Slik unngår du at Astigmatism

•  Besøk øyelegen regelmessig. En rutinemessig synsundersøkelse kan finne ut om du har astigmatisme. Spesielle instrumenter kan benyttes for å bestemme øyesykdommer. Noen symptomer som er forbundet med astigmatisme er nærsynthet, langsynthet, uskarpt og ujevn visjon.

•  Få behandling. Hvis det oppdages liten astigmatisme, ingenting er nødvendig for behandling, ikke engang briller. For mer større grad av astigmatisme, kan briller eller kontaktlinser være foreskrevet av legen din.

Registrer deg for kirurgi. Det er tre prosedyrer som kan gjøres for å omforme hornhinnen; astigmatiske keratotomy (AK), photorefractive keratectomy (PRK) og laser in situ keratomileusis (LASIK). AK er når kirurgen flater hornhinnen ved å kutte små åpninger i den. PRK er når kirurgen fjerner de tynne lag av hornhinnen med en laser. LASIK er der kirurgen fornyer hornhinnen med en laser og en presis tool.There er mange farer når du har en av disse kirurgiske prosedyrer. Den ene er arrdannelse, noe som kan føre til blending. Nærsynthet eller langsynthet kan være verre. Astigmatisme kan bli verre eller øyet kan bli infisert. Så kirurgi bør aldri være ditt førstevalg når diagnostisert med astigmatisme. Men det har vært mange mennesker som har hatt stor suksess med kirurgi. LASIK er de prosedyrer som har vært gjenstand for diskusjon i det siste.