Digidexo.com

Hvordan behandle en Enebolig Retina

En frittliggende netthinnen er en alvorlig tilstand som oppstår når netthinnen løsner fra baksiden av øyet. Det krever umiddelbar oppmerksomhet og behandling for å unngå permanent synstap. Hvis du lider av en frittliggende netthinnen, snakk med legen din om alternativer for å behandle tilstanden. Stilen kirurgi vil avhenge av type, størrelse og plassering av frittliggende netthinnen. Hull eller rifter blir vanligvis behandlet med laserterapi eller kryoterapi i et forsøk på å hindre en fullstendig løsgjøring. Skleral knekking, pneumatisk retinopeksi og vitrektomi brukes til selve netthinneavløsning.

Hvordan behandle en Enebolig Retina

•  Vurdere fordelene av laser kirurgi for behandling av små hull og rifter. Denne fremgangsmåten består av å lage små brannsår rundt hullet for å feste netthinnen tilbake til sin rette plass. Dette er en alternativ behandling enn det som kan forebygge tilstanden fra framdrift til en fullstendig løsgjøring, og det er ikke behov for en sykehusbesøk, da denne operasjon blir vanligvis utført i et legekontor.

Utforsk cryopexy, en enkel prosedyre som kan utføres på legekontoret som et alternativ til laser kirurgi for å behandle små hull og rifter. Cryopexy fryser området rundt hullet og bidrar feste netthinnen. Det er et behandlingsalternativ som hindrer videre rive som kan føre til løsrivelse.

Spør legen din om bruk av en scleral spenne til å behandle en netthinnen som er helt løsrevet. Spennen er en liten syntetiske bånd som er festet til utsiden av øyeeplet å presse veggen av øyet forsiktig mot den frittliggende netthinnen. Du kan trenge et sykehusopphold hvis denne prosedyren er nødvendig.

Vurdere fordelene av en virectomy hvis det er nødvendig for å reparere kompliserte netthinneløsning, for eksempel de som er forårsaket av veksten av unormale blodkar felles med avanserte diabetes. Med denne behandlingen, vil legen gjøre en liten snitt i den hvite delen av øyet. Han vil da bruke et lite instrument for å fjerne glasslegemet (gel-lignende væske som fyller øyet og gir den en rund form) og injisere gass, som skal erstatte glasslegemet og presse netthinnen mot øyet veggen. Øyet leges, vil det gradvis gjøre væsken som skal erstatte gass for å fylle øyet på riktig måte.

Se på pneumatisk retinopeksi, som er en ny metode for å reparere en frittliggende netthinnen. Laser eller kryoterapi blir brukt til å forsegle hullet eller rive. En gassboble blir deretter injisert inne i glasslegemet, for å skyve den frittliggende netthinnen mot den ytre vegg av øyet. Den gassboble vil i første omgang utvide, forsvinner innen 6 uker.

Hint

  • Vente flere måneder for dine øyne å helbrede før forutsatt prosedyren var enten effektiv eller ineffektiv.
  • Resultatene er vanligvis positiv hvis avløsning repareres før netthinnen sentrum løsner.
  • Besøk MedicineNet.com for mulige komplikasjoner av netthinnen behandlingsprosedyrer (se Ressurser nedenfor).
  • Alltid grundig forskning en kirurg før du lar ham å behandle en frittliggende netthinnen. Komplikasjoner er mer utbredt med uerfarne kirurger.