Digidexo.com

Faktorer som påvirker reproduktiv helse hos menn

Faktorer som påvirker reproduktiv helse hos menn


Den manglende evne til å få barn når du er klar til å bygge din familie er en livskrise. Par gjennomgå omfattende medisinsk testing i løpet av sine forsøk på å identifisere årsakene. Folk er overrasket over det faktum infertilitet er like vanlig hos menn som kvinner. Den styrende organ i reproduktiv behandling er American Society for Reproductive Medicine (ASRM). Ifølge ASRM, "For en av åtte par opplever problemer med å få gravide mannlig faktor problemer er involvert i omtrent halvparten av tilfellene." Det er mange årsaker til mannlig infertilitet.

Sperm

Den største grunnen for mislykket mannlig reproduksjon er mangler med sperm. Redusert antall spermier og problemer med sperm mobilitet og form er faktorer. The Mayo Clinic rapporterer at "sperm må være riktig formet og i stand til å bevege seg raskt og presist mot egget for befruktning å skje." Mengden av sæd et menneske er i stand til å produsere også direkte påvirker mannlig fertilitet.

Fysiske Komplikasjoner

Det er andre medisinske problemer som bidrar til mannlig infertilitet. Varicoceles er en vanlig diagnose forårsaker mannlig infertilitet. FertilityAuthority.com beskriver denne tilstanden som "forstørrede åreknuter i pungen som hindrer tilstrekkelig blodstrøm eller reversere blodstrømmen." Kirurgi kan være nødvendig for å løse dette problemet. Menn som ikke klarer å opprettholde en ereksjon eller har tidlig utløsning, eller retrograd ejakulasjon (sæd sluppet gjennom blæren i stedet for penis) kan også oppleve ufruktbarhet problemer.

Livsstil

Sunne livsstilsvalg resultere i en sunn mann hvis metabolisme og sperm produksjon og kvalitet er oftere i normalområdet. Atferd som røyking, overdreven rusmiddel, alkohol eller steroider kan redusere sædproduksjonen. Overdreven trening kan føre til økte nivåer av adrenal steroidhormoner som produserer under normale testosteronnivå. Langvarig eksponering for varme, fra badestamper, for eksempel negativt påvirke testikkelfunksjon. Fedme kan påvirke sædkvaliteten. Dårlig ernæring kan føre til diabetes påvirker blodsirkulasjonen.

Seksuelt overførbare sykdommer

Seksuelt overførbare sykdommer (SOS) er en hyppig diagnostisert årsaken til mannlig infertilitet. Vanlige Kjønnssykdommer som genital herpes og syfilis føre til sår på penis og testikler som hemmer reproduksjonspotensial. En annen velkjent STD, gonoré, infiserer testiklene. Denne tilstanden kalles epididymitt. Når diagnosen, kan noen kjønnssykdommer behandles med medisiner og infertilitet kan reverseres.

Betraktninger

Miljøet spiller også en rolle i mannlig infertilitet. Langvarig kontakt med plantevernmidler, stråling, maling og fører kan direkte påvirke testikkelfunksjon. Menn som velger å positivt endre sin livsstil og få riktig medisinsk behandling kan forbedre sine sjanser til å overvinne infertilitet.