Digidexo.com

Xylitol helserisiko

Xylitol har blitt brukt som en sukker erstatning for mer enn 100 år. Selv om det kan presentere noen veldig små helsemessige bekymringer, og tilbyr en rekke fordeler også.

Mindre bivirkninger

I slutten av det 20. århundre, en studie gjort i Finland viste at xylitol er godt tolerert av kroppen, selv når konsumert i mengder 22 ts en dag. Den eneste klagen oppført blant deltagerne var en midlertidig lakserende effekt og mer gass enn vanlig.

Cavity Forebygging

Den samme studien viste at folk som regelmessig får i xylitol redusere risikoen for hull i tennene med opptil 85 prosent, fordi det ødelegger syre som bor i munnen og forårsaker hull i tennene.

Fordøyelsesproblemer

Personer som lider av halsbrann og dårlig fordøyelse har også lagt merke til en forbedring etter at xylitol en del av sine dietter.

Xylitol i tarmen

Tidligere har det vært en viss bekymring for at xylitol er bakterier-drapet eiendom kan også ødelegge de gode bakteriene i tarmen. Imidlertid, som allerede forekommer xylitol naturlig i kroppen, og har ingen kjente negative virkninger på tarmene.

Hunder og Xylitol

Selv om xylitol har vist seg å være gunstig for mennesker, er det skadelig og noen ganger dødelig for hunder. En liten hund kan dø av så få som to stykker av tyggegummi med xylitol.