Digidexo.com

Hvordan automatisk blodtrykkmålere fungerer?

Hva betyr tallene

Blodtrykket skjermer måle det systoliske trykket (trykket når hjertet slår) og det diastoliske trykket (blodtrykket når hjertet er i ro). En blodtrykksmåling er uttrykt som systolisk enn diastolisk. Normalt blodtrykk er 120/80.

Typer skjermer

Blodtrykket skjermer kommer i to typer: manuelle og automatiske. Den manuelle typen er hva din helse utøveren bruker. Denne typen bruker en sphygmometer, med noen lytter med et stetoskop som en arm mansjetten slippes og blod reiser gjennom arterien. Det er ikke ment for hjemmebruk.

Den automatiske type skjerm, eller oscillometer, har en elektronisk sensor som registrerer blodstrømmen. Den enkelte steder i overvåking mansjetten rundt armen hans, like over albuen. Instruksjonene som følger med skjermen vil gi detaljerte instruksjoner om hvor du skal plassere mansjetten og hvordan du tar en lesning. I utgangspunktet, blir mansjetten oppblåst til et trykk som er større enn det systoliske trykket. Monitoren vil fortsette å måle trykket før det er lavere enn det diastoliske trykket. Enheten vil da gi en digital avlesning av systolisk og diastolisk trykk.

En automatisk blodtrykksmåler kan være et verdifullt verktøy for å kontrollere blodtrykket. Det er viktig å få flere målinger i løpet av en dag, fordi mange faktorer, som kosthold, medisiner, tid på dagen, fysisk aktivitet og stress nivå, påvirke blodtrykket.