Digidexo.com

Begrensninger av en sår Diet

Sår kan være en reell smerte - bokstavelig talt! Begrensning av dietten er en av de beste måter å behandle det ubehag forårsaket av sår. Når det gjøres riktig, kan en sår kosthold bidra til å redusere mageirritasjon og syre sekret, og selv har en beroligende effekt, samtidig sikre sår lidende får alle sine næringsstoffer hver dag.

The Diet

Det er et par av generelle retningslinjer å følge som ikke er mat-spesifikke. Noen som lider av magesår bør prøve ikke å ha perioder med sult, men han bør også unngå overspising. Verken tilstand vil gjøre det bedre ulcus. Det er best å spise regelmessig og avstå fra å spise for et par timer før sengetid. Han bør tygge grundig og ta sin tid å spise, og sitte opp både under et måltid, og for omtrent en time etterpå.

Det flere typer mat og drikke som han bør unngå eller følge nøye med på, slik at han kan bedømme hvorvidt de irritere magen og gjøre hans sår verre. Koffeinholdige drikker, som kaffe (selv koffeinfri) eller brus, bør unngås eller begrenses, så bør matvarer eller drikke som er svært sure, for eksempel sitrusfrukter og juice og tomatprodukter. Disse elementene er sannsynligvis øke syreproduksjon i magen, noe som sannsynligvis vil føre til irritasjon. Krydret eller sterkt krydret mat, alkohol og fet mat bør også være begrenset. Også, mens det er viktig å få rikelig med fiber og ferske råvarer, bør noen med sår betaler nær oppmerksomhet til noe som kan føre til at gass eller annet ubehag, og begrense dem eller fjerne dem fra kostholdet. Eksempler på slike matvarer inneholder bønner, brokkoli og kål.

Det er en god idé å inkludere en høykvalitets proteinkilde til hvert måltid. Meieriprodukter er OK å ha, men bør begrenses til ca tre porsjoner per dag. Fiberrik mat er også anbefalt, spesielt hele korn, frukt og grønnsaker. Antacida kan tas, og brukeren bør følge instruksjonene nøye. Aspirin og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler kan gi ubehag. Dr. Andrew Weil foreslår å bruke paracetamol i stedet, eller ta en urte anti-inflammatorisk; steroider bør unngås.