Digidexo.com

Forstuet skulder problemer

Når bein i overarmen er løsnet fra sokkelen, har du hatt en skade som kalles en skulder ute av ledd. Kontaktsport er hovedårsakene til denne type skader, men du kan også oppleve en forstuet skulder fra et fall eller traume. Det kan også være et resultat av en ekstrem rotasjon av denne felles. Uansett årsak, her er noen av de tingene som nesten alltid følger med en skulder ute av ledd.

Smerte

Av alle de problemer som er forbundet med en forskjøvet skulder, smerte er de mest vanlige. Det er vanligvis ganske intenst, men ofte forsvinner så snart benet er satt tilbake i sokkelen. For de fleste personer, er smerte følt innenfor området av skaden, men det er også potensialet for smerte å diffundere ut i armen og til og med halsen. Det kan også være ledsaget av periodiske muskelspasmer, som forverre smerte og ubehag.

Svakhet

Siden muskler, leddbånd og sener i skulderen har lidd noen grad av stress, kan du oppleve et tap av styrke i det berørte skulderen. Over tid skuld vil gjenvinne sin styrke, spesielt med medisinsk behandling og fysisk omsorg, men du kan begynne å favorisere denne skulderen over den andre.

Nummenhet

Hvis nervene i skulderen har lidd noen skade kan du også støte på et problem med nummenhet, som i stor grad på grunn av nerver 'manglende evne til fullt ut å overføre impulser fra hjernen til skulderen og tilbake igjen. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan du også oppleve en prikking eller prikkende følelse i skulder, arm eller nakke.

Immobilitet

En forstuet skulder kan ofte føre til problemer med mobilitet, spesielt i de første stadiene av skaden. Selv om du trenger å immobilisere dette området av kroppen, kan du møte problemer heve eller roterende armen din, så vel som å nå armen ut foran eller bak deg. Og mye som nummenhet, alvorligheten av skaden dikterer ofte nivået av immobilitet.

Tears

Uheldigvis er et annet iboende problem med en forskjøvet skulder potensialet av tårer, noe som kan skje i løpet av en hvilken som helst muskel, sene eller ligament i skulderen. Når dette nivået av skade oppstår det ofte forlenger din utvinning tid, og kan føre til behov for kirurgi for å reparere skaden.

Re-skade

Hvis du forrykke skulderen er det et større potensial for ny skade enn med andre deler av kroppen. Selv om dette er mer vanlig med alvorlige forskyvninger og rive av muskler, leddbånd eller sener, er skulderen ikke lenger så stabil som den en gang var, øker sjansene for å skade det igjen.