Digidexo.com

Helvetesild Pain

Helvetesild er en tilstand forårsaket av samme virus som forårsaker vannkopper, kan imidlertid de resulterende symptomene være mye mer smertefull.

Historie

Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er forårsaket av varicella-virus, det samme virus som forårsaker vannkopper. Som immunitet mot vannkopper avtar over tid, kan viruset lagret i nerveceller styrke forårsaker helvetesild.

Identifikasjon

Helvetesild er kjennetegnet ved et utslett, vanligvis rundt ansiktet eller stammen av kroppen. Utslettet blir til blemmer som etterhvert tørker ut og skorpe over.

Time Frame

Smerte og prikking fra starten av helvetesild kan bli følt i flere dager før selve utbruddet av utslett og sist hele blemmer og påfølgende skorpedannelse over og faller ut av skorper. I noen tilfeller kan postherpetisk nevralgi forårsake intense smerter godt etter helvetesild utslett har ryddet.

Forebygging / løsning

Antivirale medisiner og steroider kan brukes til å bidra til å minske smerten forbundet med helvetesild. I tilfeller av postherpetisk nevralgi, smertestillende medikamenter (både over-the-counter og reseptbelagte), smertestillende kremer og reseptbelagte depresjon og beslag medisiner har vist seg å være effektiv mot mer intens smerte.

Betraktninger

Normale helvetesild smerte bør være mild til moderat og avslutte med forsvinningen av utslett. Hos dem som går på å lide av postherpetisk nevralgi, bør smertene avtar i 1-3 måneder.