Digidexo.com

Hva er årsaken til langsom metabolisme?

Hva er årsaken til langsom metabolisme?


Hver person trenger energi for å gå om dagen, og fortsette å fungere fullstendig. For å få denne energien, spiser vi, og kroppen vår konverterer den til næringsstoffer og energi vi trenger for å overleve. Stoffskiftet er direkte relatert til hvor raskt og effektivt kroppen din skaper denne energien, og hvis det tar for lang tid, blir maten lagret som fett. En langsom metabolisme vil forlate deg med mindre energi og mer vekt enn du sannsynligvis ønsker.

Basal Metabolic Rate

Basal metabolic rate er mengden energi kroppen forbruker mens du hviler. Selv om du sitter helt stille med øynene lukket, fortsatt trenger kroppen din energi til å drive dine organer, styre blodstrømmen og tillater deg å være bevisst. Når folk sier de har en langsom metabolisme de mener de har en langsom basal metabolic rate. Økende dette nummeret er mulig gjennom trening og bygge muskler, som det tar mer energi for å opprettholde muskler enn det gjør for å opprettholde fett.

Alder

Ifølge MetabolismAdvice.com, som du alder basal metabolic rate vil senke som kroppen begynner å svekkes. I en alder av 30 kroppen din vil slutte å produsere høye nivåer av veksthormon det tidligere produsert. Kroppen sanser at det er gjort vokser på 30, så det bruker de ressursene andre steder. Dessverre betyr det at muskelen vil forringes raskere enn før, og det vil være vanskeligere å få tilbake. Selv om du ikke kan blokkere alder effekter på stoffskiftet, kan du bekjempe den med regelmessig mosjon som bygger muskler.

Trening

Selv om muskel forringes raskere med alderen, vil en mangel på mosjon skade stoffskiftet i alle aldre. Den utviklet under trening muskelen er viktig å opprettholde en sunn kropp med en normal basal metabolic rate. Derfor, mens kardiovaskulær trening vil brenne fett under arbeidet ut, bygge muskler vil klokt tillate kroppen til å bruke mer kalorier for å gi deg sunn energi i stedet for lagret fett.

Matvaner

En annen stor faktor som avgjør din basal metabolic rate er dine spisevaner. MetabolismAdvice.com foreslår å spise små måltider hver to til tre timer i stedet for tre større funn spredt utover dagen. Dette vil sørge for at stoffskiftet arbeider kontinuerlig i løpet av dagen. En annen stor faktor er hvor sunt du spiser. Tar i de nødvendige kalorier for mengden av daglig aktivitet vil bidra til å holde stoffskiftet fra å senke, men tar i for mange kalorier kan føre til fett.

Andre faktorer

Det er mange andre faktorer som kan føre til en redusert metabolisme, selv om de er mindre sannsynlig. Stress, en skjoldbrusk tilstand eller andre ulike helseproblemer kan alle føre til en nedgang i basal metabolic rate. Hvis du mistenker at din alder, spisevaner og mosjon nivå ikke forårsaker din treg metabolisme, kan det være lurt å søke legehjelp. Dessverre, genetikk spiller også en rolle, så hvis din familie har en historie med langsom metabolisme, kan du dele samme skjebne.