Digidexo.com

Hva er årsakene til hetetokter om natten?

Hetetokter om natten, eller nattesvette, føler at ekstreme dagtid hetetokter. Mange kvinner, spesielt de som er peri-menopausal eller overgangsalderen, lider hetetokter i sin våkne tid, som kan eller ikke kan innebære svetting. Når blitsen vises under dine sovende timer, har en tendens til offeret å svette voldsomt, soaking hennes sengetøy. Natten hot flash eller natt svette er så intens at det trolig vil vekke deg. Hormoner er ikke alltid den skyldige: Det er medisinske forhold og noen medisiner som kan føre til at du har nattesvette.

Betraktninger

Hvis du er regelmessig opplever hetetokter om natten og tror ikke det er på grunn av hormoner, ta kontakt med legen din, som kan kjøre tester for å fastslå om det er en sykdom som forårsaker nattesvette. En tilstand som kalles idiopatisk hyperhidrose kan forårsake nattesvette fordi kroppen produserer for mye svette, ifølge Emedicine.net. Andre medisinske problemer som kan forårsake nattesvette inkluderer tuberkulose, endokarditt (betennelse i hjerteklaffene), osteomyelitt (bein betennelse på grunn av infeksjon), lymfom eller alvorlig infeksjon. Det er andre forhold som kan føre dette også. Mayoclinic.com har en hel liste over sykdommer som ofte fører til natt hetetokter.

Medisiner

Legemidler som kan forårsake nattesvette omfatter antipyretiske midler, som brukes for å senke kroppstemperatur; hypoglykemiske medikamenter som senker nivået av glukose (sukker) i blodet; og antidepressiva og medisiner som er tatt for å regulere hormonene (hormonbehandling), ifølge Mayoclinic.com.

Hormonell

Hvis du er peri-menopausal eller overgangsalderen, hormonene dine er sannsynligvis ikke i balanse. Faktisk, hormonell ubalanse topper under peri-menopause. Ifølge Womentowomen.com, er det regulatoriske området i hjernen Hoodwinked til å tro at kroppen trenger å kvitte seg med varme. Hjernen utsteder signaler for blodårene utvider seg og for hjertet å pumpe på en raskere hastighet og for svettekjertlene til å åpne. En natt svette oppstår.

Andre Instigators

Du vil øke sjansene dine for å ha hetetokter om natten hvis du er overvektig, har stor angst for noe, hvis du røyker, drikker alkohol og / eller bruker mye sukker og varmt krydder, ifølge Womentowomen.com.

Vasomotorisk

Preventionhealthline.com bemerker at nattesvette er noen ganger den bivirkning av å ha kreft behandling og videre beskriver nattesvette som en av mange symptomer som kalles vasomotorisk. Dette betyr at symptomene kommer fra kroppens termo-regulatoriske sentrum, som er påvirket av de hormoner som er sirkulert gjennom kroppen.

Menn kan ha dem, Too

Menn kan lider natt blinker også, i henhold til Sleep-deprivation.com. Hvis en mann har høy angst eller lider av en sykdom han kan vekke, gjennomvåt til gjellene i sin egen svette. Noe så enkelt som å sove i et rom som er for varm kan forårsake nattesvette.