Tegn på lavt Blodplater

by Fernando

Tegn på lavt Blodplater


Lav blodplater, også kjent som trombocytopeni, er en tilstand som folk har færre blodplater enn normalt. Normal blodplatenivået er vanligvis mellom 150.000 og 450.000 mennesker. Vanligvis alle med mindre enn 100.000 blodplater anses å ha trombocytopeni. Blodplate celler hjelpe blodet til å koagulere. Når blodplatenivået drop, kan en rekke symptomer oppstår.

30.000 til 50.000 Blodplater

Mange pasienter med mild trombocytopeni ikke opplever symptomer. Når nivåene falle til rundt 50.000, kan små, uforklarlige blåmerker begynner å utvikle seg. Den mest vanlige stedet for bruising å oppstå er på underarmene. Som blodplatenivåer fortsetter å falle, mellom 30.000 og 50.000, vil det være stadig lettere for de med tilstanden til blåmerke, og blødning fra mindre skader kan oppstå.

10.000 til 30.000 Blodplater

Som blodplater fortsetter å falle til nivåer mellom 10.000 og 30.000 blodplater, symptomene forverres. I tillegg til uforklarlige sår, blødning kan også forekomme for tilsynelatende uten grunn. I denne fasen, blåmerker ofte virke større og oppvokst, eller kan ligne et utslett. Neseblødning og blødning i munnen er også vanlig. Kvinner med tilstanden ofte opplever tunge perioder. Pasienter med lave blodplatenivåer også vil ha problemer med å stoppe blødninger fordi det er vanskeligere for blodet å koagulere med tilstanden. Indre blødninger fra mindre skader er også mulig.

Mindre enn 10.000 Blodplater

I de mest alvorlige tilfeller kan blodplatenivået faller under 10.000. I denne fasen av tilstanden, symptomer inkluderer store, hevet blåmerker; utslett-lignende blåmerker; hyppig neseblod; blødning fra munnen; ekstremt kraftige menstruasjonssykluser for kvinner og tilsynelatende uforklarlige blødninger. I de mest ekstreme tilfeller kan blødning i hjernen oppstår.