Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på blære sykdom?

Hva er Tegn og symptomer på blære sykdom?


Blære sykdom og komplikasjoner i mange forskjellige former, som alle produserer en viss grad av fysisk ubehag. På grunn av den naturlige forbindelsen mellom blæren og vannlating, er en tur til badet den beste tiden å overvåke din fysiske oppførsel etter tegn på blæreproblemer. Erkjennelsen skiltene tidlig nok kan hindre ytterligere smerte, ubehag og forlegenhet.

Blodig urin

Blood innhold i urinen, eller hematuri, kan signalisere en av flere forskjellige blæreproblemer, inkludert en blære infeksjon. Dette skjer når blæren indre fôr blir infisert, ofte på grunn av prostata infeksjoner, nyre komplikasjoner eller bakterier som E. coli. Blodig urin er også symptomatisk for blærekreft, og da urinen kan være rust-farget eller dyp rød. Selv blodig urin er ofte det første symptomet på blærekreft å presentere, kan det ikke være synlig i badet --- mikroskopisk hematuri er når innholdet av urinen blod er bare synlig gjennom en lege urinprøve.

Hyppig vannlating

En markert økning i hvor ofte du tisser kan også indikere en blære infeksjon. Det kan også være et symptom av blærekreft, smertefull blære og urininkontinens. Urininkontinens er den tilstand der du har problemer eller manglende evne til å kontrollere blæren --- blir de forskjellige typer inkontinens vanligvis forårsaket av ulike komplikasjoner andre steder i kroppen din.

Urge

Du bør være skeptisk til hyppig trang til å urinere, da dette kan tyde på blæreproblemer, så vel. I motsetning til hyppig vannlating, hyppig trang kan eller ikke kan produsere faktisk urin. For eksempel er et symptom på blærekreft trang til å urinere uten å produsere mye eller urin. Smertefull blære og blære infeksjoner er også preget av hyppig trang.

Pain

Smertefull vannlating kan være symptomatisk for en blære tilstand. For eksempel er blæreinfeksjoner kjennetegnet ved smertefull urinering --- når blæren er infisert, har urinen et høyt bakterieinnhold. Smertefull blære og blærekreft kan også merkes med smertefull vannlating --- PBS er også preget av ubehag eller trykk i blæren området. I alle fall være klar over at smertefull vannlating --- spesielt hvis ledsaget av andre symptomer --- kan tyde på en urinveisinfeksjon, snarere enn en blære tilstand.

Unike Symptomer

Mens mange symptomer på blæren sykdom er delt mellom ulike forhold, andre er unike. En blære infeksjon kan være preget av feber, frysninger, kvalme og smerter i korsryggen. Smertefull blære kan presentere sterkere symptomer hos kvinner, spesielt under menstruasjon og vaginalt samleie.