Digidexo.com

Hva er Hyaluronate?

Hyaluronate er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle slitasjegikt pasienter som lider av smerter i kneet. Det er også noen ganger kalt hyaluronat natrium- eller natriumhyaluronat. Det er vanligvis gitt som en injeksjon av helsepersonell, men noen pasienter lærer å administrere injeksjoner seg hjemme. Injeksjonene vanligvis gitt omtrent en uke fra hverandre i tre til fem uker, og de fleste pasientene ikke ser noen bedring i deres tilstand før de har fått flere injeksjoner.

Slik fungerer det

Hyaluronat er avledet fra hyaluronsyre, et stoff som naturlig finnes i leddene. Det fungerer ved å hjelpe fluidet i kneet til å fungere bedre som et smøremiddel og støtdemper. Dette kan bidra til å lindre knesmerter hos mennesker med slitasjegikt i det leddet.

Bruksområder

Hyaluronate brukes til å behandle slitasjegikt pasienter som fortsetter å ha knesmerter tross for andre behandlinger, for eksempel fysioterapi og over-the-counter og reseptbelagte smertestillende. Osteoartritt er den vanligste typen av artritt og oppstår når brusk mellom leddene slites ned. I de fleste mennesker, påvirker det bare ett felles og blir stadig verre.

Side Effects

Folk som får hyaluronat injeksjoner kan oppleve smerte, hevelse eller rødhet på injeksjonsstedet. Hodepine, mild ryggsmerter og generelle muskelsmerter er også mulige bivirkninger av hyaluronat.

Advarsler

Hyaluronate kan ikke være trygt for personer med visse medisinske tilstander, som for eksempel sirkulasjonsproblemer i bena, hudinfeksjoner nær injeksjonsstedet, infeksjoner i kneleddet og allergi mot fugler eller fugleprodukter som egg eller fjær.

Interaksjoner

Som med alle reseptbelagte medisiner, legemiddelinteraksjoner er mulig ved bruk av hyaluronat. For å bidra til å forhindre en farlig interaksjon, husk å fortelle legen din og farmasøyt om noen resept eller over-the-counter medisiner du kan ta.