Digidexo.com

Langtidseffekter av opiatmisbruk

Langtidseffekter av opiatmisbruk


I riktig, foreskrevet doser, kan opiater spille en svært viktig rolle i å hjelpe folk med å håndtere smerte. Men når opiater er misbrukt over en langsiktig periode, kan alvorlige konsekvenser oppstår.

Hva er opiater?

Opiater er smertestillende, og slipper fra hjernen endorfiner, et naturlig produsert kjemiske. Når endorfiner svømme kroppen, noe som resulterer i en dempende, euforiske følelse. Opiater inkluderer heroin, morfin, kodein, og reseptbelagte medisiner som oxycontin, Percocet, og Vicodin.

Avhengighet

Jo mer en person tar opiater, desto mer toleranse han bygger seg opp, noe som resulterer i større doser for den euforiske følelsen han søker. Til slutt, langtids brukerne ikke lenger lage endorfiner naturlig, som hjernen blir avhengig av medikamentet til å levere kjemikalier til kroppen.

Fysiske helsekonsekvenser

Langvarig opiatbruk kan føre til hjerte infeksjon, leversykdom, og lungeproblemer som lungebetennelse. Andre effekter inkluderer redusert sexlyst, forstoppelse, og infertilitet. Dessuten kan langvarig intravenøs bruk føre til kollapsede årer.

Dårlig hygiene

Jo lenger en person misbruker opiater, jo mer sannsynlig at han vil være å ignorere personlig hygiene, som i stor grad øker sjansene for å anskaffe sykdom og fremmedgjøre folk nær ham.

Kriminalitet, død

I siste instans kan langvarig opiatbruk føre til et liv i kriminalitet for brukeren å fortsette å støtte henne vane, og muligens død, enten på grunn av en overdose eller til en av de helsemessige problemene nevnt ovenfor.