Digidexo.com

Hjemmelaget Nyre Diet

Hjemmelaget Nyre Diet


Nyreproblemer kan føre til dødelige sykdommer. For de som er bekymret om tilstanden i sine nyrer, er et sunt kosthold av enorm betydning. En nyre kosthold er en diett utviklet spesielt med nyrer i tankene. En nyre kosthold vil bidra til å redusere belastningen på nyrene og sette kroppen i en bedre tilstand for å håndtere nyreproblemer. Den samlede grunnleggende regelen av en nyre kosthold er å begrense inntaket av visse typer matvarer.

Bruksanvisning

Bytt høye natrium matvarer med lav natrium matvarer. Foods høy i natrium vil øke blodtrykket. Høyt blodtrykk kan sette ødelagte nyrer i en enda verre tilstand. Mange snack mat høy i natrium som potetgull har redusert natrium versjoner. Annen mat og har versjoner uten natrium, for eksempel usaltet popcorn og pretzels. Mens matlaging, avkall salt i stedet for andre krydder som for eksempel italienske urter.

Styre kalium inntak. Siden kroppens viktigste måte å fjerne kalium fra sitt system er gjennom sine nyrer, vil ødelagte nyrer har en hard tid å håndtere store mengder kalium på egenhånd. Den beste løsningen på dette problemet er å redusere mengden av kalium forbrukes i kostholdet ditt. Mange frukt og grønnsaker inneholder store mengder kalium. Noen trygge frukt og grønnsaker for å legge til kosthold er bær, brokkoli, blomkål og kål.

Reduser forbruket av protein. Nyrene må jobbe hardere for å håndtere mengden protein avfall fra kroppen din. Ved å redusere proteininntaket ditt, er du gi din nyrer hvile. Bytt protein-tunge matvarer i kostholdet ditt som kjøtt, egg, sjømat, og meieriprodukter med alle rundt næringsrik erstatter for eksempel grønnsaker, korn og frukt.

Oppretthold fosfor inntak. En overdreven mengde fosfor kan føre til total nyresvikt. Det er viktig for deg å unngå melkeprodukter, nøtter, bønner og øl. Noen passende erstatter er sherbet, koffeinfri drikkevarer og alkoholfritt drikke.

Unngå å drikke for mange væsker. De med nyreproblemer kan beholde væske, som fører til hevelse. Derfor bør du være forsiktig så du ikke bare om ditt inntak av væske, men også inntaket av matvarer som inneholder store mengder væske, som frukt. I kosten, erstatte saftige frukter som epler, druer og appelsiner med tørrere eller tørkede frukter som bringebær, svisker og aprikoser.