Digidexo.com

Hvordan legge noe til CPAP luftfukter

Hvordan legge noe til CPAP luftfukter


Pasienter som lider av en sykdom som kalles obstruktiv søvnapné, eller OSA, er ofte foreskrevet CPAP-behandling for behandling. Dette medisinske utstyret gir positivt trykk gjennom en slange til en tettsittende maske som er slitt av pasienten under søvn. Vanligvis vil denne masken fullstendig å dekke pasientens nese. Bør pasienten lider av tett nese, tørr eller irritasjon, da hans samsvar med behandling minsker drastisk. Mange pasienter opplever at å plassere en flytende tilsetning inn i eksisterende CPAP luftfukter enhet vil bedre pust og økt vilje til å bruke enheten.

Bruksanvisning

Koble CPAP slangen fra luftfukter enhet. Fyll opp med destillert vann (eller annen type vann, hvis anbefalt av helsepersonell). Vær forsiktig med å fylle luftfukter høyere enn "fill-linje." Noen CPAP-modeller har en intern reservoar i selve enheten. I dette tilfellet følger produsentens retningslinjer for å fylle reservoaret.

legge en til to dråper konsentrert mentol til luftfukter. Alternativt kan andre aroma terapi tilsetningsstoffer legges sparsomt. Re-feste luftfukter til CPAP-apparat med medfølgende rør. Fest maske med slangen til luftfukter.

Koble til og slå på CPAP-apparat. Plasser maske med hodet utstyr på hodet. Det er viktig å oppnå en tilstrekkelig tetning med masken og hodeutstyret. Eventuelle lekkasjer rundt ansiktet eller nesen kan resultere i en manglende evne av systemet for å opprettholde trykket. Lekkasjer kan også blåse luft inn i øynene, forårsaker irritasjon.

Len deg tilbake på sengen og puste normalt om nesen. I den første tiden av behandlingen, mange pasienter opplever en vanskelig tid i acclimating til enheten. Vær tålmodig med deg selv og la kroppen din til å bli vant til masken og trykk.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du følger legens anbefalinger om hvor mye press som enheten er satt. Ikke-godkjente endringer i trykk kan føre til svikt i passende behandling av den underliggende søvnapné.
  • Tilsetning av for mye mentol eller annet additiv til fukteblanding kan føre til nasal irritasjon.