Digidexo.com

Hvordan bli kvitt en Addict

Hvordan bli kvitt en Addict


Narkotikaavhengighet kan være vanskelig, ikke bare for den rusavhengige, men også for sine venner og familie. En alvorlig avhengighet kan renne en familie tid, penger og ressurser, i tillegg til å innføre en stor følelsesmessig belastning. I noen tilfeller er eneste utvei å kutte den rusavhengige ut av livet ditt til han er kurert. Det kan faktisk være gunstig for alle parter.

Hvordan bli kvitt en Addict

En forstå innholdet av avhengighet, som vil styrke deg til å håndtere den rusavhengige selv. Avhengighet resultater fra et komplekst samspill av fysiologiske og psykologiske mekanismer. Det er ikke nødvendigvis et produkt av "latskap" eller mangel på viljestyrke. Selv folk med ingen genetisk eller miljø predisposisjon kan bli offer for avhengighet.

konfrontere den rusavhengige for å uttrykke din bekymring for sin egen helse og din følelse av at hans avhengighet skaper problemer i ditt eget liv. Fortell den rusavhengige at du vil bryte personlige og følelsesmessige bånd med ham hvis han ikke finner en løsning på sitt narkotikaproblem.

Sett grenser med den rusavhengige. Innføre visse ikke-omsettelige forhold knyttet til hans oppførsel; for eksempel, kan du nekte å tilbringe tid med ham når han er under påvirkning og nekter å låne ham penger eller for å redde ham ut av vanskelige situasjoner skapt av hans egen dårlige dømmekraft. Sette grenser gir deg større kontroll over situasjonen og forbereder deg for en eventuell etterlønn av bånd, hvis det er nødvendig.

Oppmuntre den rusavhengige til å melde deg på et rehabiliteringsprogram. Dette kan bidra til å kurere ham av avhengighet mens setter avstanden mellom deg, ham og hans problem. Gi brosjyrer eller informasjon om lokale rehab fasiliteter for å lette sin påmelding. Husk imidlertid at ikke alle narkomane er kurert av rehab programmer, og selv kurert narkomane kan lide et tilbakefall.

Sever kommunikasjon med den rusavhengige hvis han nekter å søke behandling. Informere ham om at du har gitt ham flere sjanser og at hans oppførsel har blitt en ødeleggende innflytelse i ditt eget liv. Denne prosessen er kjent som "løsrivelse", og mens det er vanskelig å tvangs distansere deg fra noen du bryr deg om, er det nødvendig for både din egen trivsel og hans utvinning.

kaste den rusavhengige fra hjemmet ditt, hvis han bor der. Endre låser og fortelle ham at han bare kan returnere hvis han fullfører et behandlingsopplegg.