Digidexo.com

Hva er behandlingen for optikusnevritt med MS?

Hva er behandlingen for optikusnevritt med MS?


Noen ganger, en av de første symptomene på multippel sklerose er optikusnevritt, en tilstand som resulterer i tåkesyn, øyesmerter eller tap av fargesyn. Det er forårsaket av betennelse i synsnerven. Mange pasienter gjenopprette sitt syn, men noen ganger behandling er nødvendig.

Intravenøse steroider

Steroidbehandling hjelper til å bringe ned svelling i synsnerven i en pasient som lider av optisk nevritt. Motta intravenøs steroidbehandling i noen dager kan hjelpe en pasient til å gjenopprette synet raskere, ifølge Mayo Clinic.

Orale steroider

I mange tilfeller er intravenøs steroidbehandling fulgt med oral steroid behandling for optikusnevritt. Ifølge Mayo Clinic, tar orale steroider uten IV behandling først kan øke risikoen for tilbakefall.

Plasma Exchange-Therapy

I tilfeller hvor ekstreme synstap har oppstått som følge av optikusnevritt, kan plasmautskifting terapi være foreskrevet, ifølge Mayo Clinic. Behandlingen innebærer fjerning av plasma, den flytende delen av en pasients blod, ved å erstatte den, og transfusing det tilbake inn i pasientens kropp.

Ingen behandling

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, hvis symptomene på optikusnevritt er milde og en MR oppdager ingen lesjoner på hjernen, kan en medisinsk faglig tillate problemet å løse seg selv.

Long-Term Treatment

The National Multiple Sclerosis Society sier at briller ikke hjelper langvarige synsproblemer forårsaket av optikusnevritt. Vision blir endret på grunn av betennelse i synsnerven, ikke endringer i formen av øyet.