Digidexo.com

Hvordan utforske Kjemoterapi for Colon Cancer Treatment

Hvordan utforske Kjemoterapi for Colon Cancer Treatment


Kirurgi er den vanligste behandlingen for kreft i tykktarmen, som oppstår i slimhinnen i tykktarmen. I alvorlige tilfeller, hvor det er en risiko for kreft kan returnere eller har spredd seg, kjemoterapi kan brukes i forbindelse med kirurgi. Kjemoterapi dreper kreftceller igjen av kirurgi og styrer tumorvekst før operasjonen.

Bruksanvisning

•  Få fakta på tykktarmskreft. Mer enn 150.000 nye tilfeller av tykktarmskreft er diagnostisert hvert år, og 60 prosent av dem som er diagnostisert etter at kreften har allerede begynt å spre seg til andre organer. Hvis du er over 50 år eller har en familiehistorie med kreft, bør du ha en koloskopi hvert tredje til femte år. Jo tidligere kreften oppdages, jo mindre sannsynlig behandling krever kjemoterapi.

Lær mer om hvilke typer kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft i tykktarmen ved WebMD guide til tykktarmskreft (se Ressurser nedenfor). Den vanligste er 5-fluoruracil eller 5-FU, selv om nye stoffer er blitt utviklet.

Betrakt neoadjuvant kjemoterapi, som blir brukt før kirurgi for å redusere antallet av tilstedeværende cancerceller. Hvis du er i de sene stadier av tykktarmskreft, kan dette gjøre operasjonen mer sannsynlig å fjerne alt kreftvev.

Klargjør for bivirkninger. Bivirkningene av cellegift er beryktet, og det er derfor mange mennesker utforske andre alternativer før du bestemmer deg for å gå videre med behandlingen. Kvalme og oppkast vil bli en normal del av rutinen, så endre matvaner å bidra til å redusere disse symptomene. Spis mindre måltider og unngå fet mat. Få masse hvile etter å ha spist, noe som bidrar til å bekjempe tretthet kjemoterapi fører også.

Se alternativer til kjemoterapi. Flere kliniske studier (se Ressurser nedenfor) prøver å redusere størrelsen på svulster ved hjelp av teknikker og andre enn kjemoterapi medisiner. Noen jobber også sammen med cellegiftbehandling.

Tips og advarsler

  • Ikke la din lege mobbe deg inn kjemoterapi. Du har juridisk rett til å være involvert i beslutningsprosessen vedrørende behandlingen. Hvis du ønsker å utforske andre muligheter, snakk med legen din så snart som mulig, og insisterer på å endre leger hvis du føler stemmen din ikke blir hørt eller dine ønsker ikke blir fulgt.
  • Spør legen din hva type kjemoterapi han eller hun vil bruke. Noen typer kan ha færre av de ubehagelige bivirkninger forbundet med denne formen for behandling.
  • Kjemoterapi tar mye ut av deg mentalt og følelsesmessig så vel som fysisk. Som du gjennomgår behandling, sørg for å snakke med andre om din angst. Hvis du trenger mer støtte, snakk med legen din om henvisning til en mental helse leverandør som kan hjelpe deg gjennom kreftbehandling.