Digidexo.com

Medisinske indiske urter

Ved siden av Kina, India er den nest høyeste produsent av medisinske urter i verden. Urter har blitt brukt i tradisjonell Ayurveda healing formen for tusenvis av år og antas å bidra til å behandle ulike sykdommer. Funnet i Himalaya, Aravalis, og Nilgiri fjellene, ulike urter hentet fra ulike deler av plantene og kan komme fra blader, blomster, frø, bark eller røtter. Indiske medisinske urter kan brukes i te eller mat eller brukes direkte på kroppen. Nedenfor er en liste over vanlig brukte indiske medisinske urter.

Asparges

Funnet i de høytliggende jungler, spesielt i Nord-India, er rotknoller av asparges vanligvis brukes til å behandle en rekke plager. Benyttes som en anodyne, afrodisiakum, og galactogogue (et stoff som fremmer amming), er asparges også antatt å hjelpe med nervøsitet, søvnløshet, anoreksi, og infertilitet. Mange tror det hjelper med halsinfeksjoner og bronkitt. Noen mennesker tror det hjelper med urinveisproblemer også.

Aloe Vera

Aloe vera vokser typisk i sør og sørvestlige India. Blomster og røtter er i hovedsak brukt. Kjent som en populær ingrediens i solbrenthet lettelse produkter, gelen inni bladene på aloe vera gir en vanlig behandling for eksem, insektbitt, kutt og brannskader på huden. Det fungerer som både en effektiv smertestillende og en antiseptisk, som kan drepe sopp, mugg og bakterier. Når det tas oralt, er Aloe vera antas å bidra med halsbrann, astma og leddgikt.

Basilikum

Plassert over hele India, er basilikum blader og frø som vanligvis brukes i indisk mat og til medisinske formål. Basil er kjent for å ha antioksidant, anti-virus og anti-bakterielle egenskaper, samt hjelp med hjerne, lunger, hjerte, blære og nyresykdommer. Det har tradisjonelt blitt brukt i mange år for stress og diabetes også. Basil blir noen ganger brukt som en øyesykdom rette, samt en kald middel.

Gotu kola

Funnet i oversvømte, myrlendte områder rundt India, er hele dette anlegget vanligvis brukes til å behandle en rekke plager. Det har tradisjonelt blitt brukt i spedalskhet behandlinger og har anti-inflammatorisk, anti-virus, anti-bakterielle, og angstdempende egenskaper. Bladene er antatt å hjelpe med feber, hypertensjon og åpne sår mens røttene brukes til å behandle dysenteri.

Henna

Kjent som den midlertidige tatoveringen urt, er henna funnet i tørre skoger. Dens blomster, blader og frukt brukes til medisinske formål. Det antas å bidra med hud sår, magesår, bronkitt, og dysenteri. Henna er også et vanlig vanndrivende.

Lemongrass

Ligger i tropiske gresslettene i India, er bladene og røttene av sitrongress som vanligvis brukes i tradisjonell indisk mat. Foruten smak til mat, har sitrongress flere medisinske egenskaper, blant annet fordøyelsen stimulering og avgiftning. Lemongrass olje blir også brukt til å behandle fet hud og hår.