Digidexo.com

Hvordan få testet for multippel sklerose

Multippel sklerose er mest utbredt hos kvinner i fertil alder, men vanligvis i 30-årene og 40-årene som bor i kaldere klima og er av nordeuropeisk avstamning. Oversettelse: middelaldrende hvite kvinner i nord er mer sannsynlig å ende opp med MS enn kvinner i andre deler av landet eller de fleste menn. Dessverre virker som tyder på at dette er de samme menneskene som har mest problemer med å få legene til å lytte til sine klager. Ofte kan de klager på en person som lider av multippel sklerose virke relatert eller vag. De finner seg tilsynelatende mer klønete enn før, med tilfeldige muskel rykk og noen ganger risting. I noen tilfeller kan MS presentere seg med hukommelsestap eller bare slags uklarhet når du prøver å huske ting. Noen av disse symptomene er ofte forbundet med overgangsalder og perimenopause også, som fører noen leger å scoff på symptomene.

Hvordan få testet for multippel sklerose

•  Start med en god lege som vil lytte til deg. Ta i en liste over alle dine symptomer og notater om når de oppstår. For eksempel, mange multippel sklerose symptomer er verre i høy varme og fuktighet enn ved kjøligere temperaturer.

Få en henvisning til en nevrolog. Mange allmennleger kan ikke ta symptomene på alvor eller kan prøve å bonde av dine symptomer på andre problemer. Ofte vil de skylde dine symptomer på klinisk depresjon når det faktisk depresjon kan være et symptom på MS.

Be om en MR. En MR av hjernen og ryggraden med og uten kontrast kan vise en radiolog eller nevrolog der lesjoner, kalt sklerose, har dannet. Den sklerose dannes når myelin, beskyttende lag rundt hele hjernen og ryggmargen, er skadet og arrvev former. Skaden på myelin er forårsaket av autoimmune lidelser av multippel sklerose.

Få en lukket MR. Mange mennesker velger en åpen MR for å bekjempe følelsen av klaustrofobi at røret av en lukket MR kan føre til, men noen undersøkelser tyder på at den åpne MR er mindre presis på å vise skygger eller lesjoner på hjernen. En mindre enn presis skanning av hjernen eller ryggraden kan resultere i en forsinkelse i diagnosen din.

Ha en lumbalpunksjon utføres. Denne testen, tidligere kjent som en ryggmargsprøve, fjernet spinalvæske fra ryggmargen. Det er utført som et poliklinisk eller på legekontoret og krever en mild bedøvelse påføres direkte på baksiden. Deretter gir legen deg lokalbedøvelse. Han glir en lang nål mellom to ryggvirvler og setter inn en tyngdekraft-røret for å tillate fluid å strømme ut av ryggmargen naturlig. Pasienten bør forbli stille for prosedyren.

Drikk mye koffein. Etter Spinal Tap, må kroppen regenerere spinalvæske. Ca 24 timer med hvile og store mengder væske med mye koffein kan stimulere gjenopprettingsprosessen. Deretter du venter. Testingen krever at spinalvæsken tillates å "slå" og tar flere uker. Pasienter med multippel sklerose vil bli fortalt at ringene fra i spinalvæske som indikerer skader på nervesystemet.

Se øyelege. Nesten 90 prosent av personer med multippel sklerose stille ut noen mengde optikusnevritt, så en god synsundersøkelse kan også hjelpe i MS diagnose.