Digidexo.com

Symptomer på nedsatt leverfunksjon

Symptomer på nedsatt leverfunksjon


En sunn leveren er viktig å holde kroppen fungerer som den skal. Men noen ganger, leveren utfører ikke jobben sin så godt som den burde. Det er ikke bare en grunn for redusert leverfunksjon eller leverskade; det er mange. Siden det er ingen sjanse til å overleve uten en lever, er det viktig å erkjenne årsakene og symptomer som kan gjøre leveren mislykkes.

Funksjoner

Leveren har mer enn 5000 funksjoner. Hjelper fordøyelsen, det produserer og skiller ut galle, som bryter ned fettsyrer. Leveren regulerer blodpropp, hjelpemidler metabolisme og bidrar til å fjerne avfall. Den konverterer også overflødig glukose og lagrer det som glykogen, som kan konverteres tilbake til glukose for energi.

Funksjoner

Leveren er den nest største organ i kroppen. Det ligger i øvre høyre hjørne av bukhulen og veier three pounds. Leveren er en viktig organ, og overlevelse er ikke mulig uten. Det er et elastisk organ som det er det eneste organ i stand til å fornye. Foryngelse er mulig selv om opp til 75 prosent av leveren er skadet eller ødelagt.

Identifikasjon

Tretthet, lett blåmerker eller blødninger, forstoppelse, allergier, vekttap, gulsott, ødem, mental forvirring, redusert galle flyte, mørk urin, galleblæren problemer, blodig avføring og leveren utvidelse er alle symptomer på nedsatt leverfunksjon. Leger kan skille mellom akutt og kronisk leversykdom og spesifikk av sykdommen gjennom blodprøver kalt leverfunksjonsprøver. Leverbiopsier og imaging tester som MRI og ultralyd er også brukt for diagnostisering.

Årsaker

Alkohol, narkotika, kreft, hepatitt, medisiner og gifter kan føre til redusert leverfunksjon. Autoimmune sykdommer og virale infeksjoner kan også skade på leveren. Piercing, tatoveringer, ubeskyttet sex og arbeider på en jobb som innebærer eksponering for andres blod og kroppsvæsker kan føre til tilstander som negativt påvirker leveren. Ifølge Mayo Clinic, kan noen alternative urte behandlinger som kava, klaseormedrue og vendelrot være skadelig for leveren.

Behandling

Behandling for redusert leverfunksjon varierer fra pasient. Noen kan kreve eneste medisinen mens andre kan kreve kirurgi og selv en levertransplantasjon

Forebygging

Alkohol bør brukes i moderate mengder, hvis i det hele tatt. Medisinen bør tas som anvist og ikke blandes med alkohol. Se en lege om å få vaksinert hvis hepatitt er en risiko. Opprettholde en sunn vekt og kosthold, som også kan bidra til å holde leveren sunn.

Advarsel

Akutt leverfunksjonsfeil på grunn av overdose medikamenter eller matforgiftning kan forekomme i så lite som 48 timer.