Digidexo.com

Hva er gjennomsnittlig Eye måling for kontaktlinser?

Hva er gjennomsnittlig Eye måling for kontaktlinser?


Optikeren bruker spesifikke målinger for å tilpasse kontaktlinser slik at de passer ordentlig på øynene dine. Det finnes flere typer målinger som brukes til å beregne din kontaktlinse resept.

K-Readings

En øyelege vil bruke en keratometer, også kalt en ophthalmometer, for å måle kurvene i hornhinnen, den klare ytre laget av øyet. Basert på målingene, referert til som K-opplesninger, legen bestemmer kurven av dine kontaktlinser. Gjennomsnittlig kurvatur målinger varierer mellom tallene 41.00 og 45.00.

Kurvatur

K-målinger er gjennomført i en måling kalles en base kurve for kontaktlinser. Basiskurven er uttrykt i millimeter. Jo lavere tall, jo steilere kurven. Base kurver gjennomsnitt mellom 8,0 og 10,0 millimeter.

Strøm

Linsestyrke er styrken på resept, målt i dioptrier. Jo høyere tallet er, jo sterkere korreksjon er nødvendig for å forbedre din visjon. Strøm kan variere 0,00 til 20,00 eller høyere, men gjennomsnittlig kontakt resept styrke er mellom 2,00 og 4,00 dioptrier.

Diameter

Diameteren av en kontakt er avstanden tvers over linsen i millimeter. Gjennomsnittlig øyemåling for diameter gir en størrelse mellom 12 og 14 millimeter. Diameter er viktig for riktig passform av linsen. Hvis linsen er for liten eller for stor, kan det føre til irritasjon eller skade på øyet.

Betraktninger

Kontaktlinse målinger er spesifikke for hver person, og selv om det er gjennomsnittsstørrelser, kan mange faktorer påvirker det endelige anfall av en linse. Øye leger krever nye målinger hvert år eller to fordi passform og størrelse på linsene kan endre seg.