Digidexo.com

Hva skyldes parasitter i kroppen?

Hva skyldes parasitter i kroppen?


Parasitter er organismer som beiter på sine verter. Ifølge US Department of Agriculture, parasitter blir konsekvent identifisert som en viktig årsak til matbårne sykdommer i USA. Når en parasitt har infisert kroppen din, begynner det å trives i vev og organer, raskt reprodusere, som deretter kan føre til alvorlige medisinske problemer. Da forblir ubehandlet, kan en parasittisk infeksjon bli ødeleggende og til og med føre til døden.

Transmission

Å bli smittet med en parasitt kan være enkelt. En av de mest vanlige måter å bli infisert ved å spise forurenset mat eller vann. Kokt kjøtt er en måte for parasitter å overføre seg inn i kroppen din. En annen passasje av parasitter er gjennom fekal-oral rute. Dette betyr at hvis en person kommer i kontakt med avføring, for eksempel forurenset mat når en mat handler ikke vaske hendene, så du kan bli infisert.

Giardia duodenalis

Når du blir infisert med Giardia duodenalis, vil parasitten begynner å gjøre sitt hjem i tarmen. Giardia duodenalis smitter ved forurenset mat eller vann som inneholder infeksiøs stadium av organismen. En annen måte du kan få Giardia duodenalis er ved å sette inn elementer i munnen som har kommet i kontakt med noen infisert avføring av en person eller dyr. Symptomer på parasitten kan inkludere diaré, magekramper og kvalme. Ifølge USDA, kan en Giardia duodenalis infeksjon vare opptil seks uker, men noen tilfeller har pågått i årevis.

Trichinella spiralis

Trikinose er forårsaket av parasittiske rundorm Trichinella spiralis. Ifølge Charles Davis, MD, PhD of Medicine Net, er sykdommen forårsaket av inntak av kokt svinekjøtt produkter. Parasitten kan ikke overføres fra person til person, og er en matbåren smitte prosessen. Når du utvikler trikinose, kan det føles som om du har en alvorlig influensa. Symptomer manifest innen to dager for å spise forurenset kjøtt. Symptomer løse seg selv innen to uker til to måneder.

Taenia saginata & Taenia Solium

Taenia saginata er forårsaket ved å spise halvsteikt biff. Taenia Solium er forårsaket av å spise kokt svinekjøtt. T. saginata er en type bendelorm, mens T. Solium er en type parasittisk orm. Ifølge USDA, mennesker er den eneste vert for taeniasis. Denne typen infeksjon forekommer hyppig i underutviklede land, men reisende kan bli utsatt for en infeksjon. En taeniasis infeksjon kan vare i mange år hvis den ikke behandles, og føre til vekttap, fordøyelsesproblemer og tarm hindringer.

Toxoplasma gondii

Toxoplasma gondii er en parasitt som kan overføres gjennom inntak av forurenset mat, gjennom kontakt med en katt som er infisert (for eksempel rengjøring kattens søppel boksen), organtransplantasjon, blodoverføring eller fra en smittet mor til hennes barn. Toxoplasma gondii kan føre til en tilstand som kalles toksoplasmose. Denne tilstanden kan medføre influensalignende symptomer hos friske mennesker. Men de som har nedsatt immunforsvar, for eksempel HIV / AIDS-pasienter, kan toksoplasmose skape skade på hjernen eller øynene. Hvis du eier en katt, er det viktig å vaske hendene etter kontakt med sin søppel boksen. Hvis du er gravid, aldri rengjøre kattens liters boks, men har et familiemedlem gjøre det. Hindre katten din fra scavenging eller bruke for mye tid ute for å hindre en Toxoplasma gondii infeksjon.

Cyclospora cayetanensis

Cyclospora cayetanensis fører til en tilstand som kalles cyclosporiasis. Cyclospora cayetanensis kan overføres via forurenset mat og vann eller gjennom fekal-oral rute. Symptomene kan manifestere seg som muskelsmerter, lavgradig feber (under 100 grader Fahrenheit), kvalme og oppkast, og magekramper. I de fleste tilfeller vil Cyclospora cayetanensis opphøre innen en måned fra infeksjon. Imidlertid, i henhold til USDA, kan symptomer på cyclosporiasis tilbake.