Digidexo.com

Hva er behandlingen for kreft Jaw?

Kjeven kreft er en type oral cancer som opptrer i vevene som omgir kjevebeinet. Hvis venstre ubehandlet, har kjeve kreft evnen til å metastasere (spread) til lymfeknuter og andre områder av kroppen. Det finnes flere typer behandling for benkreft, avhengig av hvilket stadium kreften er i.

Kirurgisk fjerning

En av de første behandlinger for kreft kjeve er kirurgisk fjerning av tumoren, og en hvilken som helst påvirkes omgivende vev. Dette brukes vanligvis i kreft som er i en tidlig fase.

Lymfeknute Fjerning

Hvis kreften har begynt å spre seg til de omkringliggende lymfeknuter, kan kirurgisk fjerning også omfatte fjerning av lymfeknuter. Infiserte lymfeknuter gi adgang til kreft i lymfesystemet, som kan spre kreft i hele resten av kroppen.

Stråling

Stråling kan utføres alene eller i forbindelse med andre behandlingsmetoder, slik som kirurgi. Stråling bruker ioniserende stråling, spesielt rettet mot kjeven vevet infisert med kreft. Dette brukes til å drepe kreftceller. Behandlingen kan ikke bli kvitt kreft fullstendig, men det kan i betydelig grad redusere størrelsen av en svulst, bidrar gi noen smertelindring.

Kjemoterapi

Når strålingen ikke fungerer, eller hvis kreften har spredd seg til lymfeknuter eller andre vev i kroppen, kjemoterapi kan også være et alternativ. Kjemoterapi bruker legemidler som er innført til blodet. En gang i blodet kan de reise i hele kroppen, målretting raskt reproduserende kreftceller og drepe dem.

Behandling Suksess

Behandling lykkes ofte avhenger av hvor langt langs kreft er, så vel som typen av kjeven kreft. Selv om behandlingen er vellykket, kan kreften fortsatt tilbake, enten på samme sted eller i andre sekundære områder av kroppen.