Digidexo.com

Matvarer som har gode fettet

Matvarer som har gode fettet


Friske fett som omega-3 fettsyrer er i et bredt spekter av næringsrike matvarer slik som nøtter, linfrø, egg og laks. Harvard University School of Medicine sier at de tre typer omega-3 fettsyrer som trengs i kosten er alfa-linolensyre (ALA), dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). Omega-6 fettsyrer regnes også sunt fett, men omega-3 er mer viktig fordi bare noen få utvalgte matvarer inneholder disse fett og kroppen produserer ikke dette fettet på egen hånd.

Egg

Egg er høy i god fett som omega-3 og protein. Denne maten er også høy i andre vitaminer og mineraler slik som vitamin B2, D, selen og fosfor. Spis eggerøre til frokost eller hogge opp hardkokte egg og dryss disse på din salat.

Laks

Laks er en annen rik kilde til omega-3-6-9 fettsyrer. Denne type fisk er spesielt høy i DHA, som er en av de mest viktige av de tre omega-fettsyrer, fordi den bidrar til hjerte og hjerne helse. Disse sunt fett også redusere betennelse og smøre leddene, som er gunstig for leddgikt og andre degenerative sykdommer.

Linfrø

Verdens sunneste Foods hjemmeside heter det at linfrø er en rik kilde til omega-3 fettsyrer. Flax frø nære og fôrer kroppen med andre næringsstoffer, så vel som b-vitaminer og fiber. Fiber er viktig fordi det flushes giftstoffer ut av fordøyelseskanalen og bidrar til å regulere avføring. Legg linfrø til din favoritt kylling middag eller salat.

Spirulina

Spirulina er en blå-grønn sjø alage som er lastet med omega-3 fettsyrer sammen med andre vitaminer og mineraler. Smaken er bitter så vil du kanskje å helle en scoop av spirulina pulver inn i blandet smoothie. Du kan kjøpe den rå alage eller kjøpe denne maten i pille-eller pulverform i helsekostbutikk.

Mandler

Mandler er en rik kilde til sunne omega-3-6 fett. Disse muttere er også en rik kilde av kalsium og andre mineraler. Mandler er rike på kalorier, men så begrense deg til 1/2 kopp per dag. Du kan spise mandler rå eller legge dem til salater og andre matvarer.