Digidexo.com

Hva er farene ved et usunt kosthold?

Hva er farene ved et usunt kosthold?


Livet handler ikke bare om å leve lenge. Det handler om å leve godt. Men med alle de krav på din tid og konstant oppbygging av stress, noen ganger virker det umulig å ta vare på deg selv og trening, eller å bare se på kostholdet ditt. Men effekten av et usunt kosthold kan i det lange løp, sterkt redusere livskvaliteten.

High Blood Pressure

Ifølge TV-personlighet og lege, Dr. Mehmet Oz, er høyt blodtrykk "den ledende årsak til hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt, nyresvikt og impotens." Det er også mange faktorer, som stress, noe som kan påvirke blodtrykket, som "overvekt fører direkte til høyt blodtrykk." Når nyrene blir innsnevret av fett, de blir ute av stand til å gjøre jobben sin og regulere blodtrykket. Men om du skulle miste vekt, kan du redusere blodtrykket raskt. For mye salt og alkohol i stor grad øke risikoen for høyt blodtrykk.

Kolesterol

Ofte noen av de beste maten er den verste for helsen din. Matvarer som kaker, egg, biff og ost er høyt kolesterol, som ifølge Dr. Mehmet Oz, kan tette blodårene og føre til "hjerteinfarkt, hjerneslag hukommelsestap, impotens, rynkete hud." Kolesterol i seg selv er ikke alltid dårlig, men farene ved å ha for mye kan føre til alvorlig helserisiko. Genetikk spiller en faktor, men "din fysiske aktivitet, dårlig mat valg - trans-og mettet fett, enkel sukker, og for mange kalorier - virkelig diktere" kroppens evne til å holde blodårene tettes.

Blood Sugar

Ifølge American Diabetes Association, "Det er 23,6 millioner mennesker i USA, eller 7,8 prosent av befolkningen, som har diabetes." Og mens diabetes har genetiske koblinger, et usunt kosthold i stor grad øker sjansene for å utvikle diabetes. Sukkerholdig brus, desserter og snacks øke risikoen. Med diabetes kroppen ikke produserer nok insulin, som holder nivået av sukker i normalområdet. Risikoer inkluderer hjertesykdom, glaukom, katarakt og andre øyeproblemer, problemer med føttene, infeksjoner og nerveskader.

Høy risiko for kreft

Dårlig kosthold øke omentum fett, som for det meste lagret i magen, og ifølge Dr. Mehmet Oz, "The betennelse som følge av omentum fett fører også til dysfunksjon i systemet som beskytter deg mot kreft. Faktisk, det er en direkte sammenheng mellom midje størrelse og en økt risiko for hormonelt sensitive svulster, slik som brystkreft hos kvinner og prostatakreft hos menn. "

Sleep Apnea

Ifølge Dr. Mehmet Oz, "fett rundt midjen din korrelerer med en tykk hals", som kan føre til en hindring i pusten din. Dette kan føre til snorking, som "kan føre til permanent hørselsskade." Søvnapné begrenser mengden av restorative REM søvn, forårsaker kroppen til å ikke få riktig mengde hvile, noe som kan føre til tretthet, høyt blodtrykk og økt risiko for vektøkning.