Digidexo.com

Hvordan kontrollere hypoglykemi med kosthold

Hvordan kontrollere hypoglykemi med kosthold


Hypoglykemi er en tilstand hvor den blodsukker eller glukose i blodet er lavere enn normalt. Tilstanden er vanlig hos personer med diabetes, men kan også forekomme hos mennesker som ikke er diabetiker. Symptomer inkluderer kvalme, rask hjerterytme, kald og klam hud og en følelse av nervøsitet.

Hvordan kontrollere hypoglykemi med kosthold

•  Plan mindre måltider oftere. De fleste mennesker med hypoglykemi vil ha de beste resultatene med en diett som inneholder protein og fiber mellom 4 og 6 ganger om dagen.

Spis komplekse karbohydrater og proteiner for energi i stedet for sukker. Komplekse karbohydrater inneholder bokhvete, havregryn og eventuelle helkornprodukter.

Øke fiber i kosten. Løselig fiber brytes ned i fordøyelsessystemet til et klebrig stoff. Dette stoffet forsinker hastigheten som munner mat fra magen, så vel som absorpsjonshastigheten av glukose. Fiberrik mat måltid samtidig vil bidra til å redusere hypoglycemic symptomer mellom måltidene. Et godt utvalg av fiber er lin, hele korn og hele frukter. Hvetemel produkter inneholder ofte ingen fiber.

Unngå å spise enkle karbohydrater og sukker. Sørg for å lese pakken etiketter og ikke kjøpe produkter som liste ingredienser som sukker, mais sirup eller mais søtningsmidler. Det er greit å spise kunstige søtstoffer og sukker erstatter, men disse kan bære sine egne helserisiko. Bruk dem sparsomt om i det hele tatt.

Kontroller mengden fett som du spiser. Fett bør utgjøre mer enn 30% av kostholdet ditt, og det bør være gode fettstoffer som lavere kolesterol, som for eksempel avokado, olivenolje og mat som inneholder omega-3 fettsyrer. Mange nutrionists tror at å spise sunt fett til hvert måltid med en protein og karbohydrat kan balansere blodsukkeret.

Gi opp alkohol. Alkohol er høy i kalorier og overdrevent forbruk en årsak hypoglykemi. Hvis du allerede har problemer med hypoglykemi, kan drikke alkohol være risikabelt ettersom det kan føre til blodsukkersvingninger.

Hold deg unna koffein. Forbruker koffein fører til at kroppen til å gjøre mer adrenalin. Hypoglycemics produserer allerede høye adrenalinnivåer. Koffein vil gjøre hypoglycemic symptomer verre.