Digidexo.com

Interstitiell cystitt Årsaker

Forings Problemer

Interstitiell cystitt er en tilstand der en person opplever bekkensmerter og trang til å urinere ofte. Finne en definitiv årsak har så langt ligget gjemt leger. En mulig årsak er en abnormitet i slimhinnen i blæren. Noen teoretisere at det kan være lekkasjer i slimhinnen i blæren som forårsaker tilstanden. Noen forskere sier også at et stoff som kalles antiproliferativt faktor kan frustrere normal cellevekst i blæren fôr.

Autoimmune Problemer

Noen leger tror at interstitiell cystitt er knyttet til en autoimmunreaksjon inne i legemet. Denne reaksjonen, hvis avtrekkeren er ukjent, forårsaker betennelse i blæren så vel som andre deler av kroppen. Dette kan forklare hvorfor personer som lider av interstitiell cystitt ofte har andre samtidig forekommende tilstander som fibromyalgi og irritabel tarm syndrom.

Genetiske problemer

En annen teori om årsaken til interstitiell cystitt gjelder genetikk. Personer som opplever interstitiell cystitt har ofte andre familiemedlemmer som lider av samme tilstand. Befolkningen som opplever denne tilstanden oftest er middelaldrende kvinner; mange av dem har mødre, søstre eller tanter som også har denne lidelsen.

Medisiner

På samme måte som årsakene til interstitiell cystitt er ikke klare, behandling også kan være en komplisert prosess med prøving og feiling. En av de enkleste metodene for intervensjon er muntlig medisiner. Smertestillende midler som acetaminphen og ibroprofen kan bidra til å lindre smerten av interstitiell cystitt. Legen din kan forskrive pentosan, noe som bidrar til å gjenopprette blæren fôr hos noen individer, selv om det kan ta måneder å oppleve lettelse.

Nerve Stimulering

Nervestimulering er en annen måte å behandle interstitiell cystitt. Noen leger bruker transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), noe som sjokkerer bekkenområdet med lavt nivå elektrisk stimulering. Sakral nervestimulering sender elektriske impulser til ryggraden. Disse behandlingene er antatt å bidra til å kontrollere bekkensmerter og hyppig trang til å urinere forårsaket av interstitiell cystitt.

Blære Injeksjoner

Blæren distensjon er en prosess i hvilken en cytoscope injiserer vann eller gass inn i blæren for å strekke den. Dette gir midlertidig lindring for noen individer. En annen type blære injeksjon er levering av dimetylsulfoksyd gjennom et kateter. Dette stoffet virker til å redusere betennelse og for å hindre at muskelsammentrekninger i blæren, og derved lindre symptomer forbundet med interstitiell cystitt.

Kirurgi

Selv om kirurgi er ikke et populært alternativ for interstitiell cystitt blant de fleste leger, er det flere mulige kirurgiske behandlinger. Disse operasjoner kan reparere skadede seksjoner av blæren og eventuelle sår i området. Kirurgi er reservert for pasienter som har store smerter og et behov for å annullere blæren svært ofte.