Digidexo.com

Materialer brukt for å lage en Dental Impression

Din tannlege eller kjeveortoped har mange grunner for å gjøre inntrykk av tennene dine. Kanskje du har en tann som er litt over streken og kan føre til problemer som du blir eldre, og du vil ha tannregulering eller andre korrigerende apparater. Eller kanskje du trenger en erstatning tann, og tannlegen trenger å se hvordan du skal gjøre det passer ordentlig med de andre tennene. Ulike materialer er brukt til å lage dental inntrykk, og hver kan brukes for et bestemt program eller type inntrykk, avhengig av hva tannlegen trenger å oppnå.

Alginat

En av de mest vanlige materialer for dental inntrykk er alginat. Alginat materialer er generelt blandes og helles rett i tannlegekontor, og disse materialene er greit for visse generelle programmer, for eksempel for å gjøre natt vakter til å holde fra slipe tennene om natten, eller for å gjøre generelle førsteinntrykket for installasjon av bukseseler eller andre korrigerende tannbehandling. Men alginater er ikke den beste for komplisert arbeid, og andre materialer er brukt for presisjons tannbehandling.

Zinc Oxide Eugenol Limer

Sink oksid eugenol pastaer brukes til å lage tannløse inntrykk. De er fast-setting og ikke forvrenge myke munnen vev som tannkjøtt.

Polyvinylsiloxane

PVS er en ferdigblandet erstatning for alginat materialer. Det eliminerer sjansen for å blande opp feil type eller mengde alginat, noe som kan kreve å gjøre en andre inntrykk. PVS brukes for komplisert broer og andre typer detalj inntrykk som trenger å være perfekt første gang.

Reversible Hydrokolloider

Reversible hydrokolloider er en av de eldste typer avtrykksmaterialer-making. De er varmet opp på begynnelsen av uken og venstre for å putre, slik at de kan brukes hele uken lang for å gjøre inntrykk. Disse blir gradvis erstattet av PVS og alginat materialer.