Digidexo.com

Hva er årsakene til alvorlige hetetokter hos menn?

Hva er årsakene til alvorlige hetetokter hos menn?


Menn kan oppleve hetetokter akkurat som kvinner kan. Faktisk er det ikke uvanlig. En hot flash er en intens følelse av varme som kommer plutselig. Nakken, ansiktet og overkroppen er overvunnet med en ubehagelig kald og klam følelse. Menn kan oppleve hetetokter så mange som 10 ganger om dagen. Hver av dem kan vare fra noen få minutter til en time. Andre symptomer som kvalme, irritabilitet, angst og en raskere hjertefrekvens kan følge hetetokter.

Ufrivillig barnløshet

Forskning viser at menn kan oppleve en flerdimensjonal endring av livet, sin egen versjon av overgangsalder. Det kalles Ufrivillig. Det kan vare mellom fem og 15 år. De opplever et plutselig fall i testosteron, kjønnshormonet. I tillegg til å inntreffe i løpet mannlige overgangsalderen, kan dette alvorlig endring oppstå under prostata kreft behandling eller etter en lege fjerner testiklene. De lave nivåer av testosteron forårsake hypothalamus å tenke kroppen er overopphetet. Så, blodkar utvides til å tvinge varme til å forlate kroppen. Kroppen prøver å holde hodet kaldt og unngå overoppheting. Dermed menn føler hetetokter.

Betraktninger

Menn som opplever hetetokter skal til lege, som kan utføre en blodprøve for å se om årsaken er en testosteronmangel også kjent som mannlig hypogonadisme. Behandling kan være rettet mot årsaken til hetetokter. Hvis det ikke er mulig, vil legen sannsynligvis forskrive medisiner som løser symptomene.

Oppløsning

Hetetokter som er et resultat av Ufrivillig barnløshet kan behandles med bioidentical testosteronbehandling. Hvis menn som gjennomgår prostatakreft behandling blir gitt små doser av østrogen, som hjelper kvinner med hetetokter, vil deres episoder også avta. Menn bør se en hormon spesialist for å sørge for at årsaken er korrekt identifisert, og for behandling.

Andre årsaker

Det er andre forhold som kan føre hetetokter hos menn. Hypoglykemi og hypotensjon kan føre til episoder. Hvis du har en svulst i hypothalamus eller hypofysen, kan symptomer som speilet hetetokter oppstå. I tillegg kan infeksjoner som hiv eller tuberkulose føre til hetetokter.

Mestring

Hvis du opplever hetetokter, kan legen anbefale at du unngå å drikke alkohol eller koffeinholdige drikker. Det finnes også spesielle dietter som antas å begrense hyppigheten av hetetokter. Menn kan også utvikle et utslett på ansiktet eller halsen mens opplever en varm flash. Tilhengere av alternativ medisin mener at det er kosttilskudd som kan dempe hetetokter. Klaseormedrue, vitamin E, soya og rødkløver er sagt å redusere episoder.