Digidexo.com

Hva skyldes Graves sykdom?

Graves 'sykdom, oppkalt etter en irsk lege ved navn Robert Graves, er en type autoimmun lidelse som først og fremst påvirker kroppens stoffskifte, selv om denne lidelsen kan også ha andre symptomer i tillegg. Før en medisinsk diagnose er gjengitt, pasienter føler ofte engstelig, forvirret og redd på grunn av de ødeleggende fysiske og følelsesmessige symptomer forårsaket av Graves' relaterte hypertyreose. Forstå årsakene til Graves 'sykdom, hvilke symptomer du kan forvente og dine muligheter for vellykket behandling kan gjøre denne lidelsen virke mindre truende.

Hvem får Graves 'sykdom?

Ifølge National kvinner Health Information Center, Graves 'sykdom rammer i hovedsak to prosent av kvinner mellom alderen 20 til 40, men det kan også være registrert hos barn, menn og eldre. Selv om det er ingen tydelige Graves 'sykdom "gen", noen mennesker bare arve et immunsystem mottakelige for sykdommen. Legene mistenker også at alvorlig følelsesmessig stress eller traumer kan også utløse Graves 'sykdom.

Hypertyreose og andre symptomer

De fleste pasienter med Graves 'sykdom utviser en medisinsk tilstand som kalles hypertyreose. Andre ting kan forårsake hypertyreose også, slik som skjoldbrusk knuter eller thyreoiditt. Men Graves 'sykdom har en unik autoimmun komponent. Kroppens immunforsvar begynner å angripe skjoldbruskkjertelen - sommerfugl-formet kjertel på forsiden av halsen - som får den til å skille ut for mye thyroid hormon. Dette i sin tur øker stoffskiftet. Men selv i fravær av en overaktiv skjoldbruskkjertel, Graves 'sykdom kan også påvirke øynene, noe som resulterer i en tilstand som kalles Graves' oftalmopati (også kalt thyroid øyesykdom eller TED) og pretibial myxedema, eller en fortykkelse av hud på forsiden av leggen.

Tegn og symptomer

Symptomer på hypertyreose vanligvis inkluderer hjertebank, hurtig puls, overdreven svetting, problemer fallende og bor sover, et lys eller fraværende menstruasjonssyklus (hos kvinner), skjelvende hender og grovt hår. Tilstedeværelsen av en struma (forstørret skjoldbruskkjertel) kan nevnes, som noen ganger fører til choking på mat eller væske. De med hypertyreose kan også føle seg irritabel og engstelig og kan føle seg varm hele tiden. Noen pasienter med Graves 'sykdom erfaring thyroid øyesykdom (TED), en tilstand som fører til at øynene til å bule ut forbi orbital socket - denne tilstanden har en tendens til å være mer vanlig hos røykere. Sjelden er pretibial myxedema bemerket.

Hvordan du er diagnostisert

En lege vil utføre en fysisk undersøkelse for å se om skjoldbruskkjertelen din er hoven, en brønn som se etter andre fysiske tegn på Graves ', for eksempel en rask puls og økt blodtrykk. Testing for Graves 'sykdom er minimal invasiv og generelt består av en blodprøve, som bestemmer nivået av thyroid-stimulerende hormon (TSH) som blir produsert av hypofysen, samt ditt nivå av tyroksin - en av de hormonene som skilles av skjoldbruskkjertelen (et lavt nivå av TSH og høyt nivå av tyroksin antyder Graves 'sykdom). Et radioaktivt jod opptak test kan også gjøres for å se om skjoldbruskkjertelen produserer for mye tyroksin.

Behandling Alternativer

Det finnes ingen kur for Graves 'sykdom - kun medisinske behandlinger som holder symptomene under kontroll. Som hypertyreose en tendens til å være den største bekymringen, kan behandling av Graves 'sykdom omfatter bruk av oral anti-skjoldbrusk medisiner i forbindelse med betablokkere for å blokkere overflødig tyroksin produksjonen og redusere andre fysiske symptomer. Noen pasienter kan velge radioaktivt jod (RAI) behandling, som ablates skjoldbruskkjertelen, eller kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. Men fraværet av et fungerende skjoldbrusk resulterer i en tilstand som kalles hypotyreose, som krever livstidsbruk av thyroid hormon kosttilskudd.