Digidexo.com

Bunions Vs. Gikt

Bunions Vs.  Gikt


Bunions og leddgikt er ofte forvirret som utskiftbare. Men de er ikke det samme, og pasienter bør ta notat av fakta om de mistenker at de kan ha en av disse forholdene.

Hva er bunions?

FootPhysicians.com rapporterer at bunions er også kalt hallux valgus. Tilstanden fører til at stortåen på mat for å lene seg mot den andre tå, i stedet for å peke rett. Dette skjer som et resultat av en endring i rammen av benet.

Hva er leddgikt?

Leddgikt er en sykdom som fører til at leddene i kroppen til å forverres, forårsaker smerte og redusert omfanget av bevegelse.

Ulike typer leddgikt

Selv om det bare er en type liktorn, sier Arthritis.org det finnes flere typer artritt. I slitasjegikt, er leddskader forårsaket av gjentatt bruk over tid eller ved å overdrive; Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom der kroppen angriper og ødelegger leddene.

Vanlige faktorer

Både bunions og leddgikt forårsake smerte og misdannelse til tå. Begge sykdommene er uhelbredelig, men begge er mulig å behandle.

Behandling

Behandling for bunions inkludere endringer i fottøy, demping rundt tåa, smerte kontroll medisiner og, i ekstreme tilfeller, kirurgi. Leddgikt behandlinger varierer avhengig av typen leddgikt, men kan omfatte smertekontroll medisinering.