Digidexo.com

Hva er Epsom Salt?

Hva er Epsom Salt?


Magnesium sulfat eller Epsom salt, sin felles moniker, er en type salt som fikk sitt navn fra byen Epsom, England. Mineralvann i byen tilrettelagt oppdagelsen av stoffet. Siden den gang har anvendelsen av Epsom salt tatt mange former. Verden finner nå bruk av Epsom salt gunstig på flere måter.

Sminke

Magnesiumsulfat eller MgSO4, er en kjemisk forbindelse som består av en del magnesium, en del svovel og fire deler oksygen. Det er enten krystall-lignende eller pulveraktig i utseende og tekstur. Den molekylære vekten er 246,47. Den har en densitet på 1,67 g per milliliter ved 4 grader Celsius. Smeltepunkt er 2055 Fahrenheit. Det er luktfri og vannoppløselig.

Origin

Epsom salt har fått navnet sitt fra byen Epsom, i grevskapet Surrey, i England. Beboerne oppdaget stoffet i mineral vannet i byen i det 16. århundre. Som et resultat av jungeltelegrafen om fordelene med Epsom salt, fikk byen en stor tilstrømning av besøkende fra større England og Europa interessert i å bruke den.

Bruksområder

Den mest vanlige bruken av Epsom salt er for bading. Epsom salt bath har lenge vært et populært middel for ulike plager. Det er også en favoritt foryngelse teknikk. Den badende plasserer stoffet i et bad, og suger sin hele kroppen i vannet. Den vanligste årsak til en Epsom salt bad er behandling av muskelsmerter. Folk bruker Epsom salt for kosmetiske formål på hud og hår, som det fungerer i en eksfolierende kapasitet. Mange bransjer også benytte magnesiumsulfat, herunder så ulike områder som landbruk, plating, tekstiler og stålproduksjon.

Effektivitet

Magnesium er en av de mest effektive kjemikaliene vi kjenner til når det gjelder det menneskelige legeme, og dermed står for effektiviteten av Epsom salt. Magnesium senker blodtrykket og reduserer risikoen for hjerteinfarkt. I tillegg er magnesium nøkkelen skyldige bak effektiviteten av Epsom salt ved behandling av kropps verk og smerter. Magnesium er utsatt for forstyrrelser fra andre kjemikalier og matvarer når det tas internt. Således gir anvendelsen av det ytre Epsom salt bedre resultater.