Digidexo.com

Hva er et atypisk migrene?

Ifølge United States National Library of Medicine, hodepine er en av de vanligste helseplager. En atypisk migrene er en migrene som ikke er ledsaget av typiske migrene symptomer.

Typer

Migrene er klassifisert i to typer, typisk og atypisk. Typiske migrene begynne med synsforstyrrelser, kalt aura. Hodepine som følger er alvorlig og vanligvis ensidig, og kan være ledsaget av kvalme og oppkast. Følsomhet for lys, lyd og fysisk aktivitet er vanlige symptomer. Atypiske migrene bære noen, men ikke alle av elementene i typiske migrene.

Effekter

Atypiske migrene kan involvere hele hodet, i stedet for bare én side. De kan inneholde korte, men alvorlige nevrologiske symptomer, slik som paralyzation av en side av kroppen. Atypiske migrene noen ganger presentere med typiske migrene symptomer som synsforstyrrelser og kvalme, men ingen hodepine.

Teorier / Spekulasjoner

Årsaken til atypiske migrene er ikke kjent. Leger spekulerer i at migrene begynne når blodårene i hjernen constrict eller krampe, noe som resulterer i nedsatt blodtilførsel til deler av hjernen. Etter krampe, blodårene reagerer ved å utvide, som kulminerte i en akutt hodepine.

Behandling

Atypiske migrene kan behandles på en episode-by-episode basis, med medisiner som reduserer alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene. De kan også behandles med medikamenter som er tatt daglig for å forebygge episoder.

Betraktninger

Atypiske migrene kan utløses av stress, bestemte matvarer, tilsetningsstoffer som MSG, røyking eller alkohol.