Digidexo.com

Sekundær progressiv MS & Exercise

Sekundær progressiv MS & Exercise


Multippel sklerose, og MS er en sykdom som negativt påvirker det sentrale nervesystemet i kroppen, i henhold til medisinsk nettsted Medline Plus. Personer med MS som får symptomer som muskelkramper, nummenhet, svakhet i ekstremiteter, vanskeligheter med å gå og tap av finmotorikk. Sekundær progressiv MS er et stadium av sykdommen der symptomene blir nesten konstant, med kun små blundere i alvorlighetsgrad. Uavhengig av sykdommen etappe, utøve innenfor pasientens kapasitet kan bidra til å forbedre sin generelle tilstand.

MS og trening

Forstå at noen med sekundær progressiv MS vil vise symptomer nesten hele tiden, så du bør skreddersy treningsprogrammer til de elementer som hun kan fortsatt oppnå med relativ sikkerhet. Disse aktivitetene kan omfatte turgåing, sykling, yoga, pilates og andre lav effekt former for trening som ikke utgjør en betydelig trussel mot pasientens helse hvis hun opplever en økning i symptomer. Unngå potensielt farlige aktiviteter som svømming, styrketrening, løping og lignende, som en uventet tap av motorisk kontroll under disse aktivitetene kan føre til betydelige skader. Arbeide innenfor pasientens grenser for å utvikle en øvelse tidsplan, planlegging av aktiviteter for dager der hun føler seg vel og unngå trening på dager hvor symptomene er vanligvis dårlig. Sikt på rundt 30 minutter per dag med trening, men ikke bli overrasket hvis omstendighetene gjøre det nummeret umulig å nå på en konsistent basis. Alltid ha en partner på hånden under treningsøktene for å gi et "sikkerhetsnett" i tilfelle symptomer eskalere til et punkt der du fullfører treningsøkten blir vanskelig.

Øvelse Alternatives

Tenk elektronisk muskelstimulering som et alternativ til å utøve for dager når symptomene er for alvorlig til å vurdere konvensjonell trening. Ifølge Dr. Terry Wahls, en lege som lider av MS, kan elektronisk terapi hjelpe pasienter med å finne måter å pleie sine muskler selv mens opplever mer uttalte symptomer. Kjøp en FDA-godkjent elektronisk muskel stimulator online, og knytter den til alle de store muskelgruppene i sving - bryst, rygg, mage, armer og ben. Bruk en lett innstilling før pasienten er vant til "trening", og satse på økter av kort varighet - 10 til 20 minutter på de fleste.