Digidexo.com

Grunner for Leg Hevelse

Leg hevelse, ofte referert til som perifert ødem, er unormal oppsamling av væske i ankler, føtter og ben. Leg hevelse er et vanlig problem hos voksne og er spesielt utbredt i den eldre befolkning. Det kan være smertefri og vanligvis påvirker den nedre del av kroppen på grunn av tyngdekraften. Ankler, føtter, lår og leggen er ekstremiteter som er oftest rammet, og det er en rekke grunner til at beinet hevelse oppstår.

Cellulitt

Cellulitt er en vanlig hud infeksjon som involverer vev under huden. Beinet kan hovne opp og bli rød og febrilsk. Dette er ofte forårsaket av et kutt eller skade på beinet, hvor bakterier inn i huden. I noen tilfeller kan det underliggende vevet bli smittet og dø. Cellulitt ofte oppstår på grunn av bakterier eller sopp, men forekommer også hos diabetikere eller noen som har et svekket immunforsvar.

Blodpropp

En blodpropp eller blokkering i beinet kan føre til betennelse i beinet som blodstrøm er blokkert. Blodpropp forårsaker hevelse, varme og smerter i et ben. Blodpropp kan føre til en utbruddet av smerte; smerter, spesielt ved bøying av foten; og leggkramper. Den berørte beinet ofte er varmt å ta på. Det er viktig å ta hensyn til pigmentering av huden for å finne ut om det er blå eller hvit hud misfarging.

Lymfeknuter

Lymfeknutene kan bli blokkert på grunn av væskeansamling i vevet og forårsake hevelse eller utvidelse. Selv lymfeknuter kan bli forstørret uten at enkelte av de mest vanlige årsaker er infeksjoner, skader, infeksjoner i hud, svulster og kirurgi. De primære symptomene er smerte og hevelse, som ofte oppstår i beinet.

Preeklampsi

Svangerskapsforgiftning er høyt blodtrykk og produserer protein i urinen. Dette fører til hevelse i føtter og ankler. Det kan være forårsaket av en dårlig diett, autoimmune lidelser eller blodkarproblemer.

Vein problemer

Åreknuter er fylt med unormale ansamlinger av blod og kan bli vridd og hovne. De kan være svært smertefullt og er en annen årsak til hevelse i bena.

Det er også en tilstand der venene i bena er i stand til å pumpe blod tilbake inn i hjertet; dette kalles venøs insuffisiens.

Diagnose

Leg hevelse er ofte tydelig i tillegg kan du visuelt se hevelse, men å diagnostisere fordi det kan være behov for andre tester. Det er mange måter å diagnostisere årsakene til beinet hevelse. Blodet kjemi kan vise til underliggende årsaker, som for eksempel blodsukkernivået og dårlig nyre eller leverfunksjon. Urinanalyse vil avgjøre om hvite eller røde blodlegemer er tilstede i urinen, da dette kan bidra til å eliminere andre helseproblemer, som diabetes eller nyresykdom. Ultrasounds er også gjennomført for å fastslå om det er en blodpropp stede i beinet.

Advarsler

Unngå sittende eller stående på ett sted i lang tid. Stå opp og gå rundt for å unngå ytterligere skader på bena. Strekke på bena ofte når du reiser i en bil eller fly. Tilbringer mye tid i en stilling er ikke sunt, og øker risikoen for leg hevelse. Unngå restriktive klær, trening og tur når det er mulig.

Hvis du har en leversykdom, er det viktig å ta kontakt med lege hvis du har tegn til redusert urinmengde, hovne ben, en fot som er varm å ta på, eller feber. Hvis du er gravid og opplever en plutselig økning i hevelse, kan leverproblemer være til stede. Leg hevelse for de med en tidligere historie med leversykdom kan være dødelig.

Medisiner som hormoner, steroider, antidepressiva som inkluderer MAO-hemmere, eller blodtrykk medisin kan være årsaker til beinet hevelse. Rådfør deg med lege hvis beinet hevelse skjedde etter start et kurs av medisinering.